Elektronik atıklar sınıfa dönüşecek

Güncelleme Tarihi:

Elektronik atıklar sınıfa dönüşecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2021 19:00

Bodrum Belediyesi, EAGD (Elektronik Atıkların Geri Dönüşümünü Destekleme Derneği) ve Yanındayım Derneği tarafından imzalanan protokol ile elektronik atıklar, köy okullarında bilgisayar sınıfına dönüşecek.

Haberin Devamı

 

DÜNYADA her yıl yaklaşık 40 milyon ton elektronik atık birikiyor ve bu rakam her geçen gün artmaya devam ediyor. Bodrum Belediyesi, Elektronik Atıkların Geri Dönüşümünü Destekleme Derneği ve Yanındayım Derneği arasında imzalanan protokolle Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nce toplanacak elektronik eşyaların geri dönüşümü sağlanarak köy okullarına bilgisayar sınıfı kurulacak.

DAHA TEMİZ BİR DÜNYA MÜMKÜN
Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Dünyayı artık daha fazla kirletme lüksümüz kalmadı. Mümkün olduğu kadar tükettiklerimizin tekrar dönüşüme girmesi lazım. Çünkü dünyada kaynakları hızla tüketiyoruz ve bu yaşamı tehdit etmeye başladı. Biz de belediye olarak geri dönüşümle, atık yönetimiyle ilgili çalışmalar zaten yapıyoruz. Hatta Konacık’ta elektronik atıkların getirilebileceği bir merkezi 2019’da hizmete açmıştık. Altyapısını başlattığımız bu iş bu projeyle daha da anlam kazandı” dedi.
Yanındayım Derneği Başkanı Buse Tekgül Gümüş de, “Biz Bodrum’un elektronik atıkları ne doğaya, ne de insanlara zarar versin, aksine çocuklar için faydaya dönüşsün istedik. Gelecek nesiller için daha temiz, daha güvenli, daha mutlu bir dünya mümkün” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!