Ege'nin başarılı 5 kadını arasında Nehir de yer aldı

Güncelleme Tarihi:

Egenin başarılı 5 kadını arasında Nehir de yer aldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2018 11:33

Ege'nin başarılı 5 kadını arasında Nehir de yer aldı

Haberin Devamı

MÜZİKTE pek çok uluslararası başarıya imza atan 13 yaşındaki piyanist Nehir Özzengin, Ege Ekonomik Forum'unda Ege'nin 5 başarılı kadını arasında gösterilerek konuşmacı olarak yer aldı. İlham veren hikayesini paylaşan Yaşar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (YÜSEM) Müzik Akademisi öğrencisi Özzengin, "Bir kız çocuğu bile beni örnek almak isterse bu benim için büyük bir gurur ve mutluluk kaynağı olur" dedi.

Yeteneği 4.5 yaşında keşfedilen ve 6 yıl önce burslu olarak kazandığı YÜSEM Müzik Akademisi'nde klasik piyano eğitimi almaya başlayıp 6 yıla 5 uluslararası müzik ödülü sığdıran genç yetenek, konuşmacı olarak davet aldığı Ege Ekonomik Forum'da nasıl başardığını anlattı. Moderatörlüğünü İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli'nin üstlendiği oturumda Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak, keçi çiftliği sahibi Funda Baltalı, bir firmanın satış ve pazarlama direktörü Aysun Uygun ve başka bir firmanın yönetim kurulu başkanı Günseli Ünlütürk ile birlikte yer alan Nehir Özzengin, başarısını çok çalışmak kadar aile desteği ile elde ettiğini söyledi.

'ONLARA ÖRNEK OLMAK İSTİYORUM'

Bu yıl İtalya'da düzenlenen 26. Uluslararası Cortemilia Piyano Yarışması'nda 13 yaş kategorisinde birinci olan; halk oylamasıyla belirlenen 2017 Avon Kadın Ödülleri güzel sanatlar kategorisinde birinci gelen ve geçen yıl Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Türkiye'deki kız çocuklarına ilham vermeleri için seçilen 6 kızdan biri olan genç piyanist, "İleride ülkemi en iyi şekilde temsil eden bir müzisyen ve akademisyen olmayı istiyorum. Ayrıca ülkemdeki kız çocuklarına örnek olabilmek için var gücümle çalışacağım. Bir kız çocuğu bile beni örnek almak isterse bu benim için büyük bir gurur ve mutluluk kaynağı olur" diye konuştu.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!