Dt. Ömer Ekiz’den implant tüyoları

Güncelleme Tarihi:

Dt. Ömer Ekiz’den implant tüyoları
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2022 16:33

Ünlü diş hekimi Ömer Ekiz, ağızda eksik olan dişlerin yerine titanyum malzemeden elde edilen yapay köklerin yerleştirilmesi işlemi olan implant uygulaması hakkında bilgi verdi.

Haberin Devamı

 

Ekiz, “Diş implantları kaybedilen dişlerin fonksiyon ve estetik olarak yerini tutması amacıyla çene kemiğine yerleştirilen yapay diş kökleri olmakla beraber, kemiğe yerleştirildikten sonra kaynaşması için beklenir. Bekleme süresi hastadan hastaya değişmekle birlikte ortalama süre 3-6 aydır. Bu sürenin tamamlanmasının ardından implantların üst yapısının yapılmasına, yani protetik tedavi aşamasına geçilir” dedi.
İmplant tedavisinde her hastanın sistemik durumu, kemik seviyesi, kemik kalınlığı, biyolojik ve anatomik sınırlandırılmalar açısından dikkatle değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Ömer Ekiz, kontrol altına alınmamış sistemik rahatsızlığı olan, radyoterapi ve kemoterapi gören hastalarda implant tedavisinin sakıncalı olabildiğini kaydetti. Uygulamanın ardından implantın uzun ömürlü olması için ağız bakımının önemini vurgulayan Ekiz, “İmplantların ömrü doğal dişler gibidir. Hijyen ve bakımının iyi sağlanması koşuluyla ömür boyu kullanılır” diye konuştu.
Ömer Ekiz, Ekiz Clinic’in İstanbul’un yanı sıra önümüzdeki süreçte Ankara, İzmir ve Muğla’da da şube açma düşüncesi olduğunu sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!