Dönüşmek için uzlaşı şart

Güncelleme Tarihi:

Dönüşmek için uzlaşı şart
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2021 13:22

MÜTEAHHİTLER Federasyonu (MÜFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve kentsel dönüşüm uzmanı Necmi Okumuş, kentsel dönüşüm süreçlerinin uzamasında mal sahipleri arasında yaşanan sorunların etkili olduğunu dile getirdi. Okumuş, sorunların diyalogla ve kanunlar çerçeve-sinde çözümünün mümkün olduğunu söyledi. Necmi Okumuş, şu bilgileri verdi:

Haberin Devamı

 

YIK YENİSİ YAP

“Mal sahiplerinin aralarındaki başlıca sorunları sıraladığımızda, çatı katı küçük binalar, arsa payı büyük payları olanlar, Zemin katı küçük, arsa payı büyük binalar, dairesini parası yetmediği için küçük yaptırmak isteyenler, daire-sinin aynısını almak isteyip parasını ödemek isteyenler, yeni tadilat yaptırdım ne olacak bunlar diyenler yer alıyor. Bunların hepsi oturup dinleyerek ve ger-çekten masada çözüm arayarak çözüle-bilecek konular aslında. Ama maalesef bugün hayalini kurduğumuz kentsel dönüşüme ulaşmak için basit detaylar havuzunda boğularak hayallerimizin çok uzağında kentsel dönüşüm projeleri yapmak yerine aksine eskisine yıkıp yenisini yaptığımız birçok binayla karşı karşıyayız.”

YAPTIKÇA KAZANAN

Haberin Devamı

Sorunların çözümü noktasında mal sahiplerinin uzlaşı içinde hareket etmesi gerektiğine dikkat çeken Necmi Okumuş “Müteahhitlerin ancak daha çok iş ve büyük iş yaparak, bütün halinde malzeme miktarlarını artırarak, malzemeyi daha ucuza alarak kazanabileceğini düşündüğümüzde kentsel dönüşümün önündeki engelin aslında müteahhitler olmadığının anlaşılması gerekiyor. Çünkü yaptıkça kazanan bir sistemde her müteahhit daha çok kazanmak ister. Bu yüzden daha çok inşaat yapmak için çaba harcar. Herkesin arkadaşı olduğu gibi müteahhitlerin de arkadaşları vardır ve onlar birlik oluşturarak inşaatlar yapa-bilirler. Mal sahipleri, uzlaşmayı sağla-yarak inşaatın yapılması için müteahhitlere ulaşmalılar” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!