Dondurmayla ilgili 8 yanlış

Güncelleme Tarihi:

Dondurmayla ilgili 8 yanlış
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2021 21:12

.

Haberin Devamı

 

Boğaz ağrısı yapar
Hijyenik koşullarda üretilmiş dondurmanın boğazda ağrı, ateşlenme gibi sorunlara yol açması mümkün değil. Uzmanlara göre, dondurmanın boğazda tahribat yapması ancak ağız içi ortamının da0 derecenin altında olmasıyla mümkün. (Ağzınıza aldığınız dondurmanın ısısı anında 4-8 derece yükselir.)

Sadece yazın yenir
Dondurma hem tek başına tatlı olarak, hem de tatlıların yanında yanında yılın her mevsiminde tüketilebilen bir yiyecektir. Kişi başı tüketimin yılda 13 litre çok olduğu İsveç’te en sıcak ay olan ağustosta bile sıcaklık ortalaması 22 dereceyi geçmez.

Midenizi hasta eder
Sağlık koşullarına uygun ortamda üretilen, korunan ve sağlıklı ambalajlarda satışa sunulan dondurmalar solunum ve sindirim sistemlerine olumsuz etki yapmaz. Ancak tüm süt ürünleri gibi dondurmanın da pastörize edilmiş, üretilmiş ve saklanmış olmasına dikkat etmek gerekir.

Haberin Devamı

Abur cuburdur
Dondurma; kalsiyum, fosfor, magnezyum, potasyum, demir, çinko gibi minerallerin, A, B, C, D ve E grubu vitaminlerin kaynağıdır. Enerji verir, mutlu eder.

Çocukken tüketilir
Uzmanlar, özellikle kalsiyum ihtiyacının arttığı ergenlik, gebelik ve menopoz dönemlerinde de besleyici özelliklerinden faydalanmayı öneriyor. Hamileliğin ilk dönemlerinde bulantı sorunu yaşayan anne adaylarına da tavsiye ediliyor.

Dişleri çürütür
Çürüklerin asıl nedeni dişlerdeki karbonhidrat ve şeker artıklarının oluşturduğu fermantasyondur. Tatlı besinleri tükettikten sonra ağız çalkalanmalı, bol miktarda su tüketmeli ya da fırçalanmalıdır.

Obeziteye yol açar
Obezite esas olarak aşırı yağ ve fiziksel aktivite eksikliği, metabolizma ve kalıtım nedeniyle oluşur.

Hastayken yenilmez
Hasta olunca vücudun su kaybını önlemek için daha fazla sıvı almak gerekir. Dondurma bu ihtiyacımızı karşılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!