Doğası denizi ve iklimi makine mühendisini turizmci yaptı

Güncelleme Tarihi:

Doğası denizi ve iklimi makine mühendisini turizmci yaptı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2021 13:58

Recai Çakır, 35 yıllık turizmci olarak hem işi gereği, hem de onlarca özelliği nedeniyle Bodrum’u tercih etmiş. Bodrum’a da ilk adımını Kadıkalesi Restort Oteli’ni açarak atmış. Bunu daha sonra Sianji Hotel izlemiş. 3 yıldır Bodrum’da yaşayan Çakır’ın bölgeye son yatırımı ise Meşealtı Otantik Kebap olmuş. “Bodrum’un her koyu, her beldesi kendine has bir güzellik taşıyor” diyen Sianji Yönetim Kurulu Başkanı Recai Çakır, çalışmalarını ve Bodrum’la düşüncelerini paylaştı.

Haberin Devamı

Doğası denizi ve iklimi makine mühendisini turizmci yaptı


* Sizi tanıyabilir miyiz? Çalışmalarınızdan söz eder misiniz?
- Kilis 1958 doğumluyum. Makine mezunuyum. Daha sonra sarraflık yapmak için İstanbul’a geldim. 35 yıldır da turizmciyim. 1986’da turizm sektöründe kariyer yapmaya karar verdim. 1989’da Kadıkalesi Resort Oteli’ni açtım. Ama bugün orayı başka bir yatırımcı işletiyor. 1992’de Çankırı OSB’de tekstil fabrikası kurdum. 2007’de Gardens of Babylon ismiyle rezidans ve otel projesine başladık ve 2009’da açtık. 2013’te ortaklardan ayrılıp Gardens of Babylon ismini Sianji Hotel olarak değiştirerek Sianji markası çatısı altında 5 yıldızlı sağlık oteli (Sianji Well-Being Resort), alkolsüz konsept (Sianji Dry Hotel), 4 yıldız Sianji Stay&Go ve Sianji Residance&Villa projesiyle 5 ayrı kategoride bazı projelerde yatırımcı, bazı projelerde de işletmeci olarak yola devam etme kararı aldım. Mısır Marsaalem’de, Kızıldeniz’de Sianji Well-Being Resort olarak 160 odalı otel ile 450 konutluk villa rezidans projesine başladık. Avrupa’da aynı konseptte bir projede ön anlaşma sağladık. Hem sektörümüze, hem ülkemize anlamlı hizmetlerde bulunmak üzere çeşitli vakıflarda kurucu başkan olarak görevlerim oldu ve hala devam ediyorum. 1988’de Kilis Vakfı’nı kurdum. Korgun Sanayi ve İşadamları Derneği ile sosyal sorumluluk bilinciyle 120 kişilik iş insanlarından oluşan C-Majör İş’ten Sesler Korosu’nu kurdum. Bodrum Tanıtma Vakfı’nın da kurucu başkanıyım. Turizm Yatırımcıları Derneği’nde en son başkan yardımcısı olarak çalıştım. TÜRÇEV’in de yönetim kurulu üyesiyim.

Haberin Devamı


ULUSLARARASI OTEL ÜSSÜ
* Bodrum’u neden tercih ettiniz?
- Bodrum’a hem işim gereği, hem de sayamayacağım kadar muhteşem özellikleri olduğu için yerleştim. 3 yıl oldu, ailece çok mutluyuz. İklimi, doğası, denizi, imar yapısı derken Bodrum yeryüzünde bir cennet. Bodrum’a her geçen gün ilgi artıyor. Özellikle İstanbul’dan sonra en çok uluslararası otel açılan önemli bir bölge oldu. Tabii bu projeler bizim 15 yıl önce planladığımız otel, villa, rezidans konseptiyle büyüdü. Ayrıca, en popüler bölge olan Türkbükü yerini Yalıkavak Marina’ya bıraktı. Birçok yerli ve yabancı markayı barındıran marina çekim merkezi haline geldi. Tabii barlar sokağını da unutmamak gerek. Bodrum’un her koyu, her beldesi kendine has bir güzellik taşıyor. Turgutreis, Gümüşlük, Yalıkavak en iyi günbatımı izlenen yerler. Gümüşlük mutlaka balık yemek için görülmesi gereken yerlerden. Biz de bu yıl 5.5 dönüm organik tarım yaptığımız alanda 500 yıllık meşe ağacı altına çok özel bir konsept geliştirerek Gümüşlük’ün tek kebap restoranını Meşealtı Otantik Kebap olarak açtık.

Haberin Devamı


POZİTİF ENERJİ KAYNAĞI
* Bodrum’daki mekanlar hakkındaki düşünceleriniz? Favorilerinizi paylaşabilir misiniz?
- Birçok spor dalı ve oteldeki işlerimle, müşterimizle ilgilendiğimden aslında ağırlıklı olarak otelde vakit geçiriyorum ama Yalıkavak Marina ve Gümüşlük’teki mekanları önerebilirim.
* Sizden bir Bodrum programı alabilir miyiz? Neler yapılabilir?
- Bodrum’un tüm koylarında denize girebilirsiniz, hala bakirliğini koruyor. Alışveriş için Yalıkavak, Turgutreis, Bodrum marinaları ile Meettown, Oasis AVM ve Bodrum Barlar Sokağı uygun yerler. Bodrum iklimi nedeniyle çok önemli sağlıklı yaşam merkezlerine uygun. Minimum nem, maksimum oksijen, 10 ay güneş... O yüzden Sianji Well-Being Resort’u Kadıkalesi’nde kurduk. Aynı zamanda 300 metre yakınımızda Karakaya Ley hattı çok değerli, müthiş bir pozitif enerji kaynağı. Aynı bölgede 650 metre derinden gelen çok değerli kaplıca suyunu da otelimize geçen kış bağladık. 12 yıldır sağlık turizmi yapıyoruz. 4 sağlık programı uyguluyoruz. Master ve raw detoks ile antiaging, ketojenik zayıflama programımıza bir de termali ekledik. Yazın her şey dahil ultra, kışın ise yarım pansiyon hizmet veriyoruz.

Haberin Devamı


HAZIRLIKLI YAKALANDIK
* Pandeminin hayatınıza ve işinize etkilerinden söz eder misiniz? Sektörünüze yansımaları ne yönde oldu?
- Pandemi, sektörümüze güvenlikli turizm yapmamız gerektiğini öğretti. Biz zaten yıllardır sağlık oteli olduğumuzdan hazırdık. Ve konsept gereği otelimizi hiç kapatmadan iyi bir yaz ve kış geçirdik. Bundan sonra da aynı hijyen kurallarına pandemi dönemi geçse de devam edeceğiz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!