Diyabetik ayak yarasına ozonlu tedavi

Güncelleme Tarihi:

Diyabetik ayak yarasına ozonlu tedavi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2021 04:11

ANESTEZİ ve reanimasyon uzmanı Dr. Özgür Ozan Karabağ, ozon tedavisinin diyabet hastalarında yoğun şekilde yaşanan ve kapanmayan ayak yaralarının tedavisinde kullanılan en etkili tedavi yöntemleri arasında olduğunu dile getirdi. “Diyabetik yara, dolaşım bozukluğu ve bağışıklık sisteminin çökmesiyle beraber ortaya çıkan ülseröz, kronik ve ilerleyici bir hastalıktır” diyen Dr. Özgür Ozan Karabağ, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

 

BAĞIŞIKLIK DÜZENLEYİCİ

“Temelinde bir dolaşım bozukluğu yattığı için iyileşmesi oldukça zordur. Ozonla diyabetik ayak yarası tedavisi bu anlamda oldukça tercih edilen bir yöntem haline geldi. Ozon gazı insan sağlığı için en önemli elementlerden biridir. Hasar gören hastalıklı bölgelere oksijen girişini artırarak dolaşım sistemini düzenler ve bağışıklığı güçlendirir. Ana oluşum faktörü dolaşım ve bağışıklık bozuklukları olan diyabetik ayak yaralarının tedavisinde etkili olmasının nedeni de dolaşımı ve bağışıklığı düzenleyici etkisidir.”

SAVAŞ YILLARINDA BAŞLADI

Ozon gazının tıp dünyasına girerek tedavi alanına dönüşmesinin 2.Dünya Savaşı yıllarına dayandığını dile getiren Dr. Özgür Ozan Karabağ, “Savaş zamanında oluşan yara ve yanıklardaki şaşırtıcı etkisi diyabetik ayak yaralarında denenmiş ve başarı sağlamıştır. Bu sayede ozon ile yara tedavisi serüveni başlamıştır” dedi.

Haberin Devamı

HAFTADA 2-3 SEANS 

“DİYABETİK ayak yaralarında majör tedavi yöntemi ve ozon torbalama yöntemi uygulanır” diyen Dr. Özgür Ozan Karabağ, şu bilgileri paylaştı: “Majör tedavide kişiden alınan bir miktar kan ozonla karıştırılarak vücuda geri verilir. Torbalama yönteminde ise özel torbalarla yara olan bölge sarılır ve içeriye belirli miktarda ozon gazı verilir. Torbalama yönteminde, yara alanındaki oksijen miktarı artar, doku ve hücreler kendini yeniler; böylece bir onarım süreci başlar. Ozon tedavisi seanslar halinde yapılır. Seans sayısı ve kullanılan gazın miktarı yaranın ciddiyetine göre farklılık gösterir. Genellikle 10-20 seans yaranın tamamen iyileşmesi için yeterlidir. Haftada 2-3 seans gerçekleştirilebilir.”

SUYLA NEMLENDİRİLİR

DR. Özgür Ozan Karabağ, ozon torbalama hakkında da şu bilgileri verdi: “Ozon gazının kapalı bir sistemde ayaklara, bacaklara ya da vücudun diğer bölgelerine özel plastik torbalar içinde dolaştırılarak verilmesine denir. Harici ozon tedavisi de denilen ozon torbalama işleminde öncelikle vücudun tedavi edilecek bölgesi suyla nemlendirilir. Bu teknikle ülseröz yaralar, uçuklar ve enfekte olmuş alanlar tedavi edilebilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!