Dev bir başarı hikayesi

Güncelleme Tarihi:

Dev bir başarı hikayesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2022 15:20

Bulaşık yıkadı, garsonluk yaptı, markette çalıştı, 70 milyon liralık ekonomik büyüklüğe ulaştı.

Haberin Devamı

7 yaşından bu yana akaryakıt sektörünün hemen hemen her kademesinde çalışan, yeri geldiğinde bulaşık yıkayan, kimi zaman markette çalışan Hüseyin Ali Uğurluel, hayallerinin peşinde koştu. Azmi ve cesareti sayesinde bugün bünyesinde ekonomik büyüklüğü 70 milyon liraya ulaşan dev bir tesisi bölgeye kazandıran genç girişimci, yaşadığı tüm zorlukları ve başarı hikayesini anlattı. Uğurluel Akaryakıt Nakliye ve Dinlenme Tesisleri’ni BP ve İkbal gibi dünya markalarıyla taçlandıran, hızlı şarj istasyonu ve GES gibi teknoloji yatırımlarına start veren, tedarik zincirinin olmazsa olması lojistik alanında dev yatırımlara imza atan Uğurluel, 2022 hedefleri ve geleceğe yönelik planlamaları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Dev bir başarı hikayesi

Haberin Devamı

İŞ HAYATINA 7’SİNDE BAŞLADI
1988 yılında Manisa Salihli’nin Mersinli Mahallesi’nde doğan Hüseyin Ali Uğurluel, ilkokulu eğitimini Mersinli’de, ortaokul ve liseyi ise Salihli’de tamamladı. Adnan Menderes Üniversitesi Pazarlama ile Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olan evli ve iki çocuk babası Uğurluel’in çalışma hayatı ise ilkokul eğitimini gördüğü dönemde başladı. Hüseyin Ali Uğurluel, “1995’te, babamın yüzde 50 ortağı olduğu akaryakıt ve dinlenme tesisleri vardı. Ben henüz 7 yaşımda okula yeni başladığım bir dönemde boş zamanlarımda buraya geliyordum. Bu tesiste garsonluk yaptım, bulaşık yıkadım, market bölümünde çalıştım. Deyim yerindeyse bu sektörün çekirdeğinden itibaren yetişerek donanımlı hale geldim. 2013’e kadar aralıksız bir şekilde bu sektörde yer aldım. Daha sonra Salihli’de bir kafe açarak kendi adıma ilk ticari faaliyetimin startını vermiş oldum” dedi.

Dev bir başarı hikayesi

UĞURLUEL’İN TEMELLERİ ATILDI
2014’te, kendilerine ait arsaya başta ailesinin desteği olmak üzere krediyle bir benzinlik açarak sektöre yeniden giriş yaptıklarını kaydeden Uğurluel “Almış olduğumuz bu yatırım kararı aslında bugünlere gelişimizin önemli bir miladi oldu diyebiliriz. İnşaat aşamasının başından itibaren her kademesiyle bizzat ilgilendiğimiz için birçok konuda fikir sahibi olduk. Gerek çocukluğumdan itibaren bu sektörün her aşamasında yer almam, gerek pazarlama ve işletme bölümünü bitirmem teoride önemli kazanımlarımız oldum. 2014’te Termopet bayilik lisansı alarak ticari faaliyetimize başladım. İlk sözleşme dönemim olan 5 yıl boyunca bu yatırım için kullandığım banka kredilerini ve diğer giderlerimi ödedim” diye konuştu.

Haberin Devamı

Dev bir başarı hikayesi

KURUMSALLAŞMA VE DEV MARKALAR
“Geçmiş tecrübelerimize dayanarak, sektörün geleceğini analiz edip yeni dönemde işletmemi kurumsallaştırma kararı aldım. Profesyonel kişilerden aldığım yatırım danışmanlık hizmetiyle geleceğe yönelik planlama çalışmalarını tamamladım” diyen Hüseyin Ali Uğurluel, şöyle devam etti: “Bu kapsamda 110 yıldır ülkemizde faaliyet gösteren ve bir dünya markası olan BP ile akaryakıt bayiliği anlaşması imzaladık. Almış olduğumuz bu kararın ne kadar yerinde olduğunu kısa sürede gördük. Bununla birlikte bölgemizin marka değerini daha da yükseltmek için İzmir-Ankara Karayolu’nun üzerinde büyük bir eksikliği hissedilen, teknolojisiyle, kendi elektriğini üreten, çevreci ve araç şarj istasyonu bulunan bir dinlenme tesisini Salihli’mize ve bölgemize kazandırmak için fizibilite çalışmalarına başladık. Markanın önemini ve etkisini çok iyi bildiğim, kurumsallaşma adına tesislerimizi bir üst segmente taşıyacağına inandığımız için yine ülkemizde 100 yıllık geçmişi olan İkbal Lokantası’yla temasa geçtik. İkbal Grubu bünyesinde yer alan İkbal Lokantacılık Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Pancar’la yaptığımız görüşmeler sonucunda AVM ve outlet hariç, Türkiye’nin tek yol üzeri İkbal Dinlenme Tesisleri’ni bölgemize kazandırdık. Böylelikle 25 yıllık sektör tecrübemi iki dünya markası firmanın gücüyle birleştirerek Uğurluel Akaryakıt ve Dinlenme Tesisleri adıyla bölgemizin en önemli markalarından biri haline getirdik.”

Haberin Devamı

Dev bir başarı hikayesi

Dev bir başarı hikayesi

PANDEMİYE İNAT LOJİSTİĞE YATIRIM
Pandemi şartları nedeniyle özellikle 2020’den itibaren ülkemizde ve dünyada çok zor bir döneme girildiğini hatırlatan Uğurluel, ekledi: “Yaşanan bu olumsuz süreçle birlikte birçok şirket, işletme planlamalarında ve yatırım hesaplarında değişikliğe gidilmek zorunda kaldı. Özellikle ekonomi alanında inanılmaz bir belirsizlik yaşandı. İlk 5 yıllık sürecimizi sağlıklı bir şekilde yürütmüş, firmamızın geleceğe yönelik planlamalarını hayata geçirmek için önemli adımlar atmışken tüm dünya ile birlikte her kesimin yaşamak zorunda kaldığı bu olumsuz süreci bizler de yakından takip ettik. Yaşanan bu kaos ortamında üretimin tamamen durması, tüketimin artarak devam etmesi bir süre sonra tedarik zincirinde bozulmaya neden olacaktı. Bu düşünceyle yola çıkarak özellikle tedarik zincirinin en önemli halkalarından biri olan lojistik için adım atmaya karar verdik. Pandemi süreciyle birlikte yaşanan olumsuz süreç ve kaos ortamından daha da güçlenerek çıkmak için hükümetimizin de sağladığı imkanlardan faydalanarak araç filomuzu güçlendirdik. Hizmete sunduğumuz 10 yeni TIR’la birlikte lojistik faaliyetlerine bölgemiz adına ciddi katkıda bulunduk. Dünyanın içinde bulunduğu zorlu süreçte bu kararları almak elbette kolay değildi. Ancak pandemi sonrası oluşacak yeni ekonomi düzenine ayak uydurmak ve hazır hale gelmek için cesaret isteyen bu yatırımları da yapmak gerekiyordu. Şu anda Uğurluel Akaryakıt Nakliye ve Dinlenme Tesisleri, 8’inci yılında bölgede artık nakliye sektöründe de söz sahibi. BP ve İkbal gibi dünya markalarını bünyesinde barındıran, 30 çalışanıyla istihdama katkıda bulunan, 2022’yi 35 milyon lira ciroyla kapatma hedefi olan, 70 milyon liralık ekonomik büyüklüğe ulaşan dev bir marka haline geldi.”

Haberin Devamı


GES PROJESİ, HIZLI ŞARJ İSTASYONU
HÜSEYİN Ali Uğurluel, “Tesislerimizde güneş enerji santralleri (GES) projesiyle ilgili çalışmalarımız da son aşamaya gelmiş durumda. Bunun yanı sıra Zorlu Grubu’yla da kısa bir süre önce hızlı şarj istasyonu konusunda sözleşme imzaladık. Farklı bir firmayla da lastik ve akü bayiliği görüşmelerinde bulunduk. Uğurluel Akaryakıt Nakliye ve Dinlenme Tesisleri olarak günümüz şartlarına uygun tüm hizmetleri ve yatırımları halkımızın hizmetine sunmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.


ASKON’LA İÇ DİNAMİKLERE KATKIDA BULUNACAĞIZ
AYNI zamanda Genç ASKON (Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği) Manisa Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev alan Hüseyin Ali Uğurluel, hızla gelişen Türkiye’nin ekonomik dinamiklerini daha da harekete geçirmek için çalıştıklarını söyledi. 1998’de kurulan Genç ASKON’la birlikte geleceğin Türkiye’sinin inşasına katkıda bulunmak için gece-gündüz demeden yatırımlarına devam ettiklerini belirten Uğurluel, “Bizler bu ülkenin ve milletin hizmetkarları olarak, yarının Türkiye’sinin inşasında üzerimize düşen görevleri fazlasıyla yerine getirmek için mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!