DEÜ'de Bahar Şenlikleri Hava Eğitim Komutanlığı Bandosu'nun konseriyle başladı

Güncelleme Tarihi:

DEÜde Bahar Şenlikleri Hava Eğitim Komutanlığı Bandosunun konseriyle başladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2022 10:57

DEÜ'de Bahar Şenlikleri Hava Eğitim Komutanlığı Bandosu'nun konseriyle başladı

Haberin Devamı

İZMİR, (DHA)-İZMİR Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Bahar Şenlikleri, Hava Eğitim Komutanlığı Bandosu'nun DEÜ Denizcilik Fakültesi'nde verdiği konserle başladı. Dünyaca ünlü eserleri seslendiren bando, repertuarında halk ozanları merhum Aşık Veysel ve Neşet Ertaş'ın eserlerine de yer verdi.

Bu sene 40'ıncı yılını kutlayan Dokuz Eylül Üniversitesi'nde (DEÜ) Bahar Şenlikleri, Hava Eğitim Komutanlığı Bandosu'nun muhteşem konseriyle başladı. DEÜ Denizcilik Fakültesi Çakabey Deniz Feneri Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen dinletiye üniversite mensupları büyük ilgi gösterdi. Hava Eğitim Komutanlığı Bandosu'nun seslendirdiği eserlere öğrenciler de bulundukları yerden eşlik etti. Türk ve dünya müziklerinin en güzel örneklerini sanatseverlerle buluşturan Hava Eğitim Komutanlığı Bandosu, repertuvarında halk ozanı Aşık Veysel ve Neşet Ertaş'ın eserlerine de yer verdi. Binbaşı İsmail Hakkı Burdurlu ve Yüzbaşı Ahmet Kerim Acar'ın orkestra şefliğini üstlendiği konser izleyenlerden uzun süre alkış aldı.
Konserin Orkestra Şefi Binbaşı İsmail Hakkı Burdurlu, Dokuz Eylül Üniversitesi'nde olmaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederek, “Hava Eğitim Komutanımız Korgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu'nun himayelerinde Dokuz Eylül Üniversitesi Bahar Şenlikleri'ne davet edildik. Yaşadığımız bu güzel coğrafyada birçok şeyden pandemi nedeniyle mahrum kaldık. Sizlerle birlikte olmak bizler için gerçekten çok heyecan verici. Bu konserin diğer önemli bir tarafı da orkestramızın içinde lisans seviyesinde, doktora seviyesinde Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencisi olmuş ve halen okuyan isimlerin yer alması" dedi.
DEÜ Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Dilek Eser'in Orkestra Şefi Binbaşı İsmail Hakkı Burdurlu'ya plaket vermesiyle konser sona erdi.
(DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!