DEÜ’de atama ve yükselme heyecanı

Güncelleme Tarihi:

DEÜ’de atama ve yükselme heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2017 11:27

DOKUZ Eylül Üniversitesi(DEÜ)’nin 150 öğretim üyesi için düzenlediği Atama ve Yükselme Töreni’nde konuşan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Kasman, liyakata, hak ve hukukun gereğini bağlı kalarak yaptıkları ve yapacakları atamalarla üniversiteyi başarılı bir geleceğe taşıyacaklarını söyledi.

Haberin Devamı


Dokuz Eylül Üniversitesi(DEÜ)’nin akademik kadrolarına atanan ve yükselen öğretim üyeleri için düzenlenen tören, Dokuz Eylül Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (DESEM)’nde gerçekleştirildi. Profesör, doçent ve yardımcı doçent olmak üzere toplam 153 öğretim üyesinin katıldığı törende konuşan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Kasman, liyakata, hak ve hukukun gereğine bağlı kalarak yaptıkları ve yapacakları atamalarla üniversiteye başarılı bir geleceğe taşıyacaklarını söyledi. DEÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Türkay Baran, Prof. Dr. Esra Aslanertik ve Prof. Dr. Hale Ören ile çok sayıda akademisyenin hazır bulunduğu programda konuşan Rektör Kasman, uluslararası başarılara imza atan üniversitenin tarihi günlerinden birini yaşadığını söyledi. Rektör Kasman, “Bugün, akademik yaşamlarında yeni bir aşamaya geçen arkadaşlarımızın mutluluğunu paylaşmak için bir arada bulunuyoruz. Bilimin ışığında değer üreten, genç kuşakları bu değerlerle yoğurarak yetiştiren sizlersiniz. Toplumun gelişiminin tek yolunun bilim, teknoloji ve inovasyon olduğu bu dönemde, sizlere önemli görev ve sorumluluklar düşüyor" dedi.
ŞEFFAF YÖNETİM ANLAYIŞI
DEÜ yönetimi olarak; akademisyenlerin verimli ve üretken olacağı bir çalışma ortamı sağlamayı hedeflediklerini belirten Rektör Kasman, “Bizim yönetim anlayışımız atamalarda özlük haklarının korunmasını ve bu sürecin şeffaf şekilde yönetilmesini hedefliyor. Bu tavrın huzurlu bir çalışma ortamını sağlanmasına önemli bir zemin hazırlayacağını da düşünüyoruz. Bu amaçla, liyakata, hak ve hukukun gereğine bağlı kalarak yaptığımız ve yapacağımız atamalar, büyük ve geniş bir aile olan üniversitemizin başarılı bir geleceğe taşımak için bizlere yol gösterici olacaktır" dedi.
DÜNYA BARIŞI VURGUSU
Konuşmasında dünya barışına da dikkat çeken Rektör Kasman, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Yeni atana ve yükselen sizlerin gözlerinizdeki haklı gururu görmek, çok büyük bir mutluluk. Bilim insanları olarak ortaya koyduğumuz çalışmaların insanlığa ışık tutmasını; yetiştirdiğimiz kuşakların da bilinçli ve bilgili şekilde dünya barışına katkı sağlamasını arzuluyoruz."
Programda atanan ve yükselen öğretim üyelerinin rozetlerini tek tek takan Rektör Kasman, daha sonra öğretim üyeleri onuruna verdiği resepsiyona katılarak onlarla sohbet etti.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!