Deneyimlemek için geldiler bir daha da dönmediler

Güncelleme Tarihi:

Deneyimlemek için geldiler bir daha da dönmediler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2021 13:21

Aslında akıllarında hiç Bodrum yokmuş. Hedefleri ise İstanbul’dan uzaklaşmakmış. “İşimizi devam ettirebileceğimiz 2-3 alternatif belirledik ve buraları kısa seyahatlerle deneyimlemek istedik. Bodrum’dan başladık. İkinci günün sonunda diğer alternatifler elenmişti bile” diyen spor eğitmeni Öncel Odabaş ile hem kariyer yolculuğunu hem de kaçış hikayesini konuştuk.

Haberin Devamı

 

Deneyimlemek için geldiler bir daha da dönmediler

- Sizi tanıyabilir miyiz? Çalışmalarınızdan söz eder misiniz?

37 yaşındayım. Bursa’da doğup büyüdüm. Küçük yaşlarda her çocuk gibi mahalle aralarında başlayan spor hayatım basketbol branşıyla şekil değiştirerek, yüksek öğrenim hayatımı Eskişehir Anadolu Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü’ne yönlendirdi. Üniversiteyle birlikte branşım da değişti ve Amerikan futboluna evrildi... Oyunculuktan koçluğa uzanan bu güzel serüven beni farkında olmadan mesleğe hazırlamış. Antrenman yaptırma ve gözlemlenebilir performans değişimleri beni o zamanlar içine almıştı. 2009’da bu okuldan mezun olup aynı sene içerisinde mesleğe adım attım. Sırasıyla Bursa ve İstanbul’da farklı spor merkezlerinde çalıştıktan sonra, 2019’da benim gibi spor eğitmeni olan eşim Deniz ile birlikte Bodrum’a yerleştik.

Haberin Devamı

Deneyimlemek için geldiler bir daha da dönmediler

HAYATI BİRAZ YAVAŞLATALIM

- Bodrum’u neden tercih ettiniz?

Açık konuşmak gerekirse Bodrum aşığı olarak buraya gelmedik. İlk hedef İstanbul’dan uzaklaşmaktı. İşlerine tutkun iki eğitmen olarak işimizi devam ettirebileceğimiz 2-3 alternatif içinde düşünürken, bu şehirleri kısa seyahatlerle deneyimlemek istedik. Ve Bodrum’dan başladık. İkinci günün sonunda diğer alternatifler elenmişti bile. İstanbul’dan buraya göçerken hayalimiz, hayatı yavaşlatmak, var olan bizlere sunulanla iyi geçinip anı yaşamak, doğa ile biraz daha iç içe kalabilmekti... Ve şimdiye dek bunlar büyük ölçüde gerçekleşti diyebilirim.. 

Deneyimlemek için geldiler bir daha da dönmediler

ARADIĞINIZ HER ŞEYİ BULABİLİRSİNİZ

- Bodrum’daki mekanlar hakkında düşünceleriniz? Favori mekanlarınızı paylaşır mısınız?

Haberin Devamı

Bodrum’a yerleştikten sonra insanların bize en çok sorduğu sorulardan biri, ‘Bodrum’a alıştınız mı’ oldu. Eğer konu gezilecek yerler ve mekanlar ise yıllarca İstanbul’da yaşamış biri olarak net söyleyebilirim; Bodrum’da aradığınız her şeyi bulabilirsiniz. Belki alternatifler sınırlı olabilir ama çeşitlilik bakımından aşağı kalır yanı yok. Eşimle birlikte vejeteryan beslenme tarzını benimsediğimiz için Bodrum’un meşhur deniz ürünleri hakkında bilgi ve deneyimimiz yok. Ama geniş Bodrum mekan yelpazesinde kendimize göre mekan bulmak hiç de zor değil. Ege’de olduğumuzu unutmayalım, topraktan fışkıran her şey zeytinyağıyla birleşince bir efsaneye dönüşüyor. Bodrum’daki favori mekanlarımız ise Atgeç Meyhanesi, Churchill, Tyro, Bağarası Restoran ve Pab Bodrum...

Haberin Devamı

Deneyimlemek için geldiler bir daha da dönmediler

KALIPLARIN DIŞINA ÇIKIN

- Bir Bodrum programı alabilir miyiz?

Bodrum öyle bir yer ki aşağıda bana göre sıralanmış aktiviteleri siz kendi sıralamanıza, biraz kalıpların dışına çıkıp Ege sakinliğine ve Egeli rahatlığına göre yapabilirsiniz. Ben programı kahvaltıyla başlattım. Birçok alternatifi barındırsa da uzak ara favorim Etrim Köy Kahvaltıcısı. Tamamen kadın çalışanların olduğu, kocaman bir bahçeye yayılmış alanı, etrafta gezen çeşit çeşit hayvanları ve doğal ürünlerden oluşan menüsüyle beni cezbediyor. Aslında burası kocaman bir halıcı. Bu yönüyle bile görülmeye değer. Yılın yarısında Bodrum’da denize girilebilir, eğer bu şanslı yarısında iseniz kahvaltı için Mumcular’a gelmişken biraz daha yol kat edip Mazı veya Çökertme koylarını tercih etmenizi öneririm. Tabii bunlar işletmelerin olmadığı ya da olsa da şemsiye-şezlong hizmetinin ötesine geçmeyen yerler. Daha hareketli bir deniz keyfi, daha fazla hizmet, farklı bir ortam tercih edenler Bodrum’un kuzey kıyılarını; Yalıkavak, Gündoğan ve Türkbükü’nü tercih edebilir. Tabii farklı bir rutinle gerçekten Bodrum’da olduğunuzu hissettirecek Eskiçeşme’den barlar sokağı devamında Kumbahçe’nin ara sokaklarında kaybolma fikri de çok cezbedici. Ve benim günü bitirme planım güneşi uğurlarken sevdiklerinizle paylaşacağınız güzel bir rakı sofrası.

Haberin Devamı

DERSLER SALONUN DIŞINA ÇIKTI

- Pandeminin hayatımıza etkisi?

Aralık 2019’da Bodrum’a yerleştiğimizde her şey yolundaydı. 3-4 ay içerisinde Kovid-19’un etkilerini görene kadar... Karantinayla birlikte salonlarımız kapandı ve herkes gibi bir anda işsiz kaldık. Bodrum’a göçme sürecinde ve takip eden pandemi dönemini eşim Deniz’in söylediği bir cümle açıklıyor aslında: “İstanbul’da kalsaydık, iyi ki Bodrum’a gitmemişiz. Bu şartlarda yeni bir yerde tanımadığımız bir ortamda çok iyi olmadı derdik. Fakat şimdi iyi ki gelmişiz, bu dönemde İstanbul’da ne yapardık.” O kadar haklı ki. Bodrum’da pandemiyi atlatmak, o yıkıcı etkilerini çok da hissetmememize neden oldu. İşsiz süre ne kadar şanslıyız ki kısa sürdü. Çoğu sektöre sirayet eden online sisteme hızlıca entegre olduk. Bu, bizim için hem işimizi sürdürme hem de öğrencilerimiz ile başladığımız yolda birlikte devam etme olanağı sağladı. Bodrum, İstanbul, Mersin, hatta Fransa ve Almanya’ya ulaşma imkanı yakaladık. Ayrıca bu süreç bizlere, bağışıklık ve hareket sistemlerinin ne kader önemli olduğunu tekrar hatırlattı. Yakın zamanda yapılan bir araştırma, spor sektörünün pandemiyle birlikte yüzde 12 büyüme beklentisinde olduğunu vurguluyor. Bunun yanı sıra outdoor egzersizler hatrı sayılır oranda arttı. Bodrum evlerinin yapısı, geniş bahçe düzeni bizleri salonların dışına çıkartıp özel dersleri sahil kenarında ve üyelerimizin kendi alanlarında yapma olanağı sunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!