David Bülent Bağ gündemine İzmir’i aldı

Güncelleme Tarihi:

David Bülent Bağ gündemine İzmir’i aldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2022 09:32

ULUSLARASI yarışmalarda 400’e yakın ödülü olan fotoğraf sanatçısı David Bülent Bağ, İzmir’de büyük bir stüdyo açma hazırlığında olduğunu dile getirdi.

Haberin Devamı

 1995’de Paris’e gittiğini dile getiren David Bülent Bağ, kariyer yolculuğuyla ilgili şu bilgileri paylaştı: “Öğrencilik yıllarında resme olan ilgimin beni bir gün fotoğraf mesleğine aşık edeceğini düşünemezdim. 1998’de ilk olarak bir kına gecesinde amatör bir fotoğraf makinasıyla çekmeye başladım, sonra Canon EOS 50 arjantik fotoğraf makinasını 20 taksitle 6 bin 500 frank gibi bir paraya aldığımı hiç unutmayacağım. Çünkü ayda 350 frankı ödeyecek kadar kazanabilecek miyim gibi bir korkum vardı açıkçası. Borçlu kalma korkusu, bende hırs uyandırdı ve bir yıl sonra Canon'un en iyi fotoğraf makinasını Eos 1V bana aldırttı. 2005’te ise Paris’te fotoğraf stüdyosunu açtım. Aynı anda da fotoğraf baskısıyla da tanışmış oldum.”

ÖNEMLİ BİR YARIŞMA
“2015 yılında farklı kültürlerle tanışıp, farklı imajlar arama merakı uyandığı için bende, stüdyoyu bırakıp ve tamamen fotoğraf çekimine yöneldim” diyen David Bülent Bağ, şöyle devam etti:
“2015, 2016 ve 2017 yıllarında uluslararası fotoğraf yarışmalarında 400’e yakın fotoğrafım başarı ödülüne layık görüldüm. 2016 yılından sonra İzlanda, Brezilya, Fransa, İtalya, Almanya, Fas, İngiltere, İsrail ve Türkiye de fotoğraf eğitimleri verdim ve vermeye devam ediyorum. 2018’de Asya’da PPAC düzenlediği fotoğraf yarışmasında dünyanın en iyi 10 fotoğrafçıları arasına girdim. Yine 2015’ten beri planını kurduğum WPE Awards’ı(Wedding Portrait Europe) 2019’da yürürlüğe koydum. Wpe Awards, bugün 165 ülkeden 10 bin fotoğrafçının katıldığı dünyanın en büyük fotoğraf yarışmalarından biri haline geldi. Şimdi de İzmir’de bir stüdyo açarak, bu birikimi buraya taşımak gibi bir hedefim var.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!