Cumhurbaşkanı adaylarının açıklanmasını istedi

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı adaylarının açıklanmasını istedi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2017 09:59

Cumhurbaşkanı adaylarının açıklanmasını istedi

Haberin Devamı

TÜRK Parlamenterler Birliği İzmir Şubesi Başkanı Metin Öney, partilerin cumhurbaşkanı adaylarını bir an önce açıklaması gerektiğini söyledi.

İzmir'in Güzelbahçe İlçesi'nde beş sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu Güzelbahçe STK Güçbirliği Platformu'nun başkan ve üyeleri, Türk Parlamenterler Birliği İzmir Şubesi Başkanı Av. Metin Öney'in konuşmacı olarak katıldığı yemekte bir araya geldi. 'Marka Kent İçin Sen De Bir El Ver' projesi kapsamında her ay bir kanaat önderi ile yapılacak yemekli buluşmanın ilki Güzelbahçe'deki bir restoranda gerçekleştirdi. Platformu oluşturan dernek başkan ve üyeleri, yemekte kendilerini tanıttı ve güçbirliği hareketinin amaçlarını anlattı.

Güzelbahçe Şubelerinden, Cumhuriyet Kadınları Derneği Başkanı Mesude Öney, Türk Anneler Derneği Başkanı Oya Türkeli, Türk Kadınlar Birliği Başkanı Hatice Güldeniz Paköz Tokat, Yarımada Güçbirliği Derneği Başkanı Süleyman Gümüş ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Asuman Çataltepe, yaptıkları kısa konuşmada, Belediye, Kaymakamlık ve tüm kamu kuruluşlarıyla elele vererek, sorunlara kısa sürede daha kalıcı çözümler üretmeyi amaçladıklarını bildirdiler.

Dernek başkanları, Cumhuriyet değerlerinin korunması, çocuk, kadın ve çevre konularındaki duyarlılığın arttırılması amacıyla oluşturdukları STK güçbirliği platformuna, ilçedeki diğer derneklerin katılım taleplerinin memnuniyet verici olduğunu kaydetti.

Türk Parlamenterler Birliği İzmir Şubesi Başkanı Metin Öney, yaptığı konuşmada, birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulan bu günlerde, birbiriyle uyum içerisinde çalışan böyle bir ekibin güzel bir örnek oluşturduğunu belirterek, STK Güçbirliği Platformu'nun Güzelbahçe ve halkı için büyük bir kazanç olduğunu dile getirdi. Sadece etkinlik organizasyonları değil, kentin tarihi ve turistik değerlerinin öne çıkarılmasına yönelik projelere de ağırlık verilmesini isteyen Öney, "Avrupa ülkelerinde STK'lar kentlerin gelişmesine, güzelleşmesine ve çağdaş bir görünüme kavuşmasına ürettikleri projeleriyle büyük katkı sağlıyor. Bu konuda belediyelere büyük destek veriyorlar. Platformunuzun büyük bir güç oluşturduğunu görüyorum. Bu amaçla oluşturduğunuz platformun kentin markalaşmasına büyük katkı sağlayacağına inanıyorum" dedi.

"ADAYLAR BİRAN ÖNCE AÇIKLANMALI"

Konuşmasında siyasi konulara da değinen Öney, partilerin Cumhurbaşkanı adaylarını biran önce açıklaması gerektiğini de belirterek, "AKP'nin adayı belli. CHP de adayını Şubat ayında yapılacak kurultayda açıklamalı" dedi.

"DEMOKRATİK TEPKİLERİMİZİ GÖSTERMELİYİZ"

Türkiye'nin hem içerde, hem dışarıda ciddi sorunlarla karşı karşıya bulunduğunu da belirten Öney, "Ancak milletin üzerine ölü toprağı serpilmiş gibi. Ülkede olup bitenlere demokratik tepkilerimizi koyamıyoruz. Reaksiyon gösteremiyoruz. Milletin artık kendisine gelmesi gerekir" diye konuştu.

Artık partiler için seçimin yarış olmaktan çıktığını da belirten Öney, "Meclisin hiçbir işlevi kalmadı. Seçim işi bitti. Seçim bir tek Cumhurbaşkanlığı için yapılıyor. 2019'da seçilecek Cumhurbaşkanı diğer yetkilerle genel siyaseti de tayin edecek. Bu yetkilerle donatılmış biri parlamenter sistemi savunanların lideri olarak seçilirse, bir yıl içinde yetkilerini kullanarak parlamenter sisteme dönüşü gerçekleştirebilir. Meclise itibarını iade edebilir. Her şer'den bir hayır doğabilir" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!