Çocuklar için başladılar anne ve babayı da eklediler

Güncelleme Tarihi:

Çocuklar için başladılar anne ve babayı da eklediler
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2021 03:16

Alpacca Ayakkabı ve Çanta Genel Müdürü Aslı Mez, “3 yıl gibi kısa süredebüyük ilgi topladık. Büyüdükçe ilgi gördük. Her geçen gün kalitemizi veürün çeşitliliğimiz artırmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

ALPACCA, çocuklar için ayakkabı ve çanta üretimiyle adından söz ettiriyor. Marka, ürettiği çanta ve ayakkabı modelleriyle hem çocukların hem de ailelerinin ilgisini üzerinde topluyor. Özel üretim kumaşlardan yüzde 100 el yapımı olarak üretilen ayakkabı ve çantalara, yetişkinlerden de büyük talep gelince marka, anne-çocuk ya da babaçocuk kombinleriyle de ilgi topluyor. Marka, gençler için de konsepti bulunuyor. Alpacca Ayakkabı ve Çanta Genel Müdürü Aslı Mez, firmalarının 2008 yılında kurulduğunu dile getirdi. Bünyelerinde farklı markaları barındırdığını dile getiren Aslı Mez, şöyle devam etti:

Çocuklar için başladılar anne ve babayı da eklediler

Haberin Devamı

MARKALAŞMA SONUÇ VERDİ

“Minderium markasıyla outdoor tekstil ürünleri ve çocuk tekstil ürünlerinde 13 yıldır sektörde büyük tecrübe kazandık. Bu markamız yine çocuklara yönelik tekstil ürünleri, minder, outdoor tekstil ürünleri üretiyordu. Ayrıca büyük firma ve markalara da promosyon ürünler üretiyorduk. E-ticaret sitelerinde satış konusunda da 2008 yılından beri tecrübemiz var. Bunların arasında da en çok çocuklar için yaptığımız tasarımlar ve modeller büyük ilgi gördü, çocuk ürünlerine olan ilgi artınca bizde 3 yıl önce Alpacca markasıyla, önce çocuk çantaları sonra da kombin ile tamamladığımız ayakkabı üretiminde yoğunlaştık. Ürettiğimiz ürünlerde kalitemizi her geçen gün daha ileriye taşıyoruz.”

Çocuklar için başladılar anne ve babayı da eklediler

AİLE DE İŞİN İÇİNDE

Aslı Mez, “Şirketimiz 13 yıl önce aslında, yazılım firması olan eşim tarafından kuruldu. Tüm bu şirketlerin grafik tasarımının başında da sektörde oldukça tecrübeli kardeşi Mert Mez var. Aslında bir aile şirketiyiz. Ben, eşim ve kardeşi tüm alanlarda işimizin başında hizmet vermeye ve büyümeye devam ediyoruz. Şirketimizde en önemli bölümlerinden biri olan operasyonun başında ve şirket müdürümüz İlhan Çapar var. İlhan Çapar da İngiltere’de üniversiteyi okuyup, orada 12 yıl tekstil sektöründe tecrübe sahibi oldu ve firmamıza transfer olarak ailemizin bir üyesi oldu” diye konuştu.

Haberin Devamı

Çocuklar için başladılar anne ve babayı da eklediler

TAMAMEN EL YAPIMI

Ayakkabı ve çantaların tamamının el yapımı olduğunu belirten Aslı Mez, “Tüm ürünlerimizin grafik tasarımından, üretilmesine, dikişlenmesine kadar her şey alanında tecrübeli personellerimiz ve ustalarımız tarafından yapılıyor. Ürünlerimizde kullandığımız kumaşları firmamız için özel ürettiriyoruz. Özellikle ayakkabılarda kullandığımız kumaşlara özel bir çabamız var her detayında yüzde yüz pamuk kumaş kullanıyoruz. Boyaları içilebilir oranda organik boyalardır ve uluslararası Eko-Tex standartlarına uygun boyalar kullanılmıyor. Hiçbir kanserojen madde içermez” dedi.

ASLI Mez, 150’den fazla farklı tasarımın bulunduğunu belirtti, “Her geçen gün ise bu tasarımlar artıyor. Çocukların ilgisini çekebilecek, onların hoşlarına gidebilecek tasarımları seçmeye ve hazırlamaya özen gösteriyoruz. Sosyal medyadan da büyük ilgi gördük. Markamız büyüdü. Çocuklar ve aileler bizim ürünlerimizi çok seviyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

 150’DEN FAZLA TASARIM 

YETİŞKİNLERDEN yoğun bir talep aldıklarını dile getiren Aslı Mez, gelen talep doğrultusunda yetişkin ayakkabıları da üretmeye başladıklarını belirtti. Aslı Mez, “Şu anda 18-45 numara arası ayakkabılarımız mevcut. Bebek, çocuk, genç ve yetişkin grup ürünleri var. Özellikle tekstilde çok ilgi gören anne-çocuk ve baba-çocuk kombinleri için üretimler yaptık. Aileler bunlara da çok ilgi gösteriyor, kombinlerimizi sürekli yeniliyoruz. Kombinlerde kullandığımız ve kullanacağımız ürün gamını geliştirmeye ciddi zaman harcıyoruz ve büyük önem veriyoruz” dedi.

HEDEF PAZAR AVRUPA VE AMERİKA

ALPACCA olarak şu anda çeşitli ülkelere ihracat yapıyoruz” diyen Aslı Mez, “Hedefimiz Avrupa ve Amerika’da ürünlerimizi daha iyi tanıtmak ve ekonomimize de katkı yaratmak. Alanında uzman bir ekiple çalışıyoruz. A’dan Z’ye her şey tarafımızdan yapılıyor. Tasarımdan paketlenmesine kadar her şey kendi merkezimiz de üretiliyor. Ürünlerimizin satışları seçkin e-ticaret siteleri ve kendi web sitemiz olan www.alpacca. com.tr üzerinden de satışı yapılabiliyor. Ayrıca üretim kapasitemizi artırmak için Tobalı’da 3 bin metrekare kapalı alanda üretim yapabileceğimiz bir fabrika kurma hazırlıklarımız başladı” ifadelerini kullandI.

Haberin Devamı

İLK adım ayakkabılarının anatomik, çocuk ayakkabılarının ise ortopedik olduğunu söyleyen Aslı Mez, şöyle devam etti: “Aileler için çocuklarının sağlıkları her şeyden önce gelir. Özellikle giyilen ayakkabının kalitesi çok önemli. Bu anlamda bir anne olarak kendi kızıma giydirmeyeceğim hiçbir ayakkabıyı üretmeyiz ve satmayız. Üretilen her ayakkabı bizim kontrolümüzden geçer ve müşteriye sunulur. Her geçen gün ürün kalitesini çok daha ileri düzeye taşıyoruz. Bizim için kalite her şeyden önce gelir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!