Duymer ile çocuklarda işitme kaybına son

Güncelleme Tarihi:

Duymer ile çocuklarda işitme kaybına son
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2021 08:56

Av. Salih Baz, ülke genelinde 100 şube ile hizmet verdiklerini belirterek, ailelere önerilerde bulundu.

Haberin Devamı

 

ÇOCUKLARDA işitme cihazı seçimi ve uygulaması, yetişkin gruba kıyasla bazı püf noktaları içeriyor. Duymer İşitme Cihazları Yönetim Kurulu Üyesi ve İŞİTBİR (Türkiye İşitme Cihazı İthalatçıları ve Satıcıları Derneği) Başkanı Av. Salih Baz, “Çocuklar hareketli yapıları ve üstün keşfetme arzuları nedeniyle işitme cihazlarını farklı ortam koşullarında test etmekte, kurcalamakta ve hatta kaybetmektedir. Bu nedenle çocuğunuz için tercih edeceğiniz işitme cihazı muhakkak suya, toza ve darbeye tam dayanıklı yapılmış olmalıdır” dedi.

Duymer ile çocuklarda işitme kaybına son

İHTİYAÇLARINI KARŞILAMALI

Haberin Devamı

Çocuklarda tercih edilecek işitme cihazlarının dayanıklılığın haricinde, işitme kaybına uygun, akademik ve sosyal çevrede çocuğun ihtiyaçlarını karşılayan, yenilikçi ve kullanımı kolay bir şekilde tasarlanmış olması gerektiğine dikkati çeken Av. Salih Baz, şöyle devam etti:

“Seçeceğiniz işitme cihazının olmazsa olmaz özelliği ise FM (Frekans Modülasyon) sistem uyumluluğu olmalıdır. FM sistem, özellikle okul çağı çocuklarında hayati öneme sahip olan, çocuğun öğretmenini dinlemesini, daha kolay duyması ve daha rahat iletişim kurmasını sağlayan en önemli destekleyici ekipmandır.”

DUYMER İşitme Cihazları 1999 yılında Karşıyaka’da kuruldu. Av. Salih Baz, şu anda Türkiye genelinde 100 şubeyle hizmet verdiklerini, ayrıca 3 farklı şehirde TSE belgeli tam donanımlı teknik servisleri bulunduğunu kaydetti

Duymer ile çocuklarda işitme kaybına son

ÇOCUKLARIN GÜLÜMSEMESİ EN BÜYÜK ÖDÜL

“ÇOCUKLAR için duymak öğrenmek demektir” diyen Av. Salih Baz, “Çünkü dikkatlerini verebildiklerinde, güvende olduklarını hissettiklerinde ve mutlu olduklarında çok daha fazla şey keşfederler. Çocuklara yardımcı olmak bizim için önemlidir. Onlar dünyanın geleceğidir ve eğer onları ihmal edersek iyi bir geleceğimiz olmaz. Bu yaptığımız çok özel bir görevdir, ödülümüz ise onların yüzlerinde gördüğümüz gülümsemedir” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!