CHP'li Sındır, 'hayır' oyu istedi

Güncelleme Tarihi:

CHPli Sındır, hayır oyu istedi
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 18, 2017 12:53

CHP'li Sındır, 'hayır' oyu istedi

Haberin Devamı

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, İzmir'in Selçuk ilçesinde vatandaşlarla buluştu, kahvehane toplantılarında hemşehrilerinden 16 Nisan'daki referandum için 'hayır' oyu istedi.
Selçuk ziyaretindeki kahvehane toplantılarında 'Taraflı mı tarafsız mı bir cumhurbaşkanı istersiniz' sorusunu hemşerilerine soran Sındır, "Bugün partili bir cumhurbaşkanı getirilerek millet ikiye bölünmek isteniyor. Cumhurbaşkanının tarafından olanlar onun tarafında olmayanlar. Onlara göre taraf olanlar iyi insan olmayanlar terörist. Bağımsızlık için, demokrasi için bedel ödeyen bir milletiz. Bu karşı devrim hareketine hep birlikte dur demeliyiz" dedi.
Anayasa değişikliğini içeren maddelerin kim ya da kimler tarafından yazıldığının belli olmadığını söyleyen Sındır, "Bir referanduma gidiyoruz. Ama bu anayasanın bir müellifi yok. Karanlık kapılar ardında gizli görüşmelerde nerede kim tarafından yazıldığı belli değil. Kimse üstlenmiyor ama bu anayasa teklifini birileri yazdı. Artık önemli değil. Meclise geldi ve meclis genel kurulundan nasıl geçtiğini herkes gördü. Şimdi de milletimizin önüne bu getirildi. Biz milletimizin sağduyusuna güveniyoruz. Milletimizin ferasetine ve demokrasiye bağlılığına güveniyoruz. Millet iradesine pranga vuran tek adam rejimine halkımız aydınlık bir Türkiye için hayır diyecek. Milletimiz, hem hükümet, hem Meclis, hem de mahkeme başkanı olacak tek adam rejimine onay vermeyecek" dedi.
"HALKTAN GÄ°ZLEDÄ°LER"
Anayasa deÄŸiÅŸiklik teklifinin içeriÄŸinin halktan gizlendiÄŸini ve görüşmeler esnasında Meclis TV'nin yayınlarının kesildiÄŸini söyleyen Sındır, "Bugün burada bizleri takip eden basın emekçilerine soruyorum. Anayasa deÄŸiÅŸiklik teklifi Meclis'te görüşülürken bunu halka anlatma fırsatı bulabildiler mi? Memleketin geleceÄŸini tayin edecek olan bir Anayasa deÄŸiÅŸiklik teklifini milletin bilgisinden kaçırdılar. CumhurbaÅŸkanı endiÅŸeli bir dille 'Halk bilgilense evetler çoÄŸalır' dedi. Meclis görüşmelerinde fırsat vardı, halkı bilgilendirebilirdiniz; bakalım o zaman evet mi olacaktı hayır mı? Bu anayasa deÄŸiÅŸiklik teklifini yurttaÅŸlarımızın her birisi bilerek sandığa gitse yüzde 99.9 referandumdan hayır çıkar" diye konuÅŸtu.Â
"MEMLEKET MESELESÄ°"
CHP Selçuk İlçe Başkanlığında saha çalışmalarına yönelik gerçekleştirilen değerlendirme toplantısında da partililerine seslenen Sındır şunları söyledi:
"Bu referandum sadece CHP'nin işi değil. O parti bu parti meselesi de değil. Bu getirilen teklif bir memleket meselesi, Cumhuriyetimizin bekası meselesidir. Tüm çalışmalarımızı yurttaş bilinciyle bu Anayasa değişikliğinin neler getirdiğini parti kimliğimizi öne çıkarmadan halkımıza anlatmamız gerekiyor. Halkımıza, parlamenter demokratik rejimimizin; devleti yeniden yapılandırma, her şeye yetkili bir tek adam, bir dikta rejimine dönüştürülmek istediğini anlatmamız gerekiyor. Sandığa gidelim ve partililer olarak da yurttaşlarımızın sandığa gitmelerini sağlayalım. Hayır çıkacak buna inanıyoruz. Çocuklarımıza bırakacağımız en onurlu mirasımız 'Ben 16 Nisan 2017'de sizin geleceğiniz için sandığa gittim ve hayır oyu kullandım' demek olacaktır."

Ä°ZMÄ°R, (DHA)
FOTOÄžRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!