Çeşme-İzmir yollarında nostalji rüzgarı estirecek

Güncelleme Tarihi:

Çeşme-İzmir yollarında nostalji rüzgarı estirecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2022 16:02

Klasik Otomobil Kulübü’nün düzenlediği, TOSFED 2022 yılı Şampiyona takviminde yer alan ‘‘Batı Anadolu Rallisi”,4-5 Haziran 2022 tarihlerinde, iki gün 12 etap olarak düzenleniyor.

Haberin Devamı

 

Rallide 1950’li modellerden, 1980’li modellere, hemen her markadan, her biri döneminin özelliklerini taşıyan 70 klasik otomobil yarışacak. Kadınların en yoğun ilgi gösterdiği spor alanlarından biri olan Batı Anadolu Rallisine 64 Kadın yarışçı (pilot-copilot) katılıyor. Birbirinden güzel klasik otomobiller Çeşme, Urla, Karaburun yollarında nostalji rüzgarı estirecek.

Kulüp Başkanı Durgut Berberoğlu “Batı Anadol Rallisi’nin her yıl Ege çevresinde yapıldığını, bu yıl İstanbul’dan gelen üyelerimizin yanısıra Türkiye’nin farklı illerinden de klasikseverlerin yarışmak için İzmir’e gelmesinin kendilerini mutlu ettiğini, bu hobinin turizmi de hareketlendiren bir yönü olduğunu, kalabalık bir katılımcı ve teknik ekip ile yarımadada olacaklarını söyledi.“

Haberin Devamı

Berberoğlu, Kadın ve çocukları içeren sosyal konulara duyarlı bir kulüp olduklarını, bu rallide Çeşme Belediyesi’nin Girişimci Kadın Projesi ÇEŞKA ‘ya ralli gelirlerinin bir kısmı ile katkı sağladıklarını iletti.

Batı Anadolu Rallisi, Hakan Kanca Direktörlüğünde 4 Haziran Cumartesi günü, Ralli’nin konaklama sponsorları Grand Hotel Çeşme ONTUR ve ON’LIVE Otel’den Start alacak. Klasik otomobiller rallinin ilk gününü Çeşme Meydanı’nda tarihi Kale’nin önünde sonlandırırken, yarışmacılar Çeşme Belediyesi’nin sürpriz ödülüne de kavuşacaklar. 2. Gün etabı, 16:30’da finish, sonuçların duyurulması, gala ve ödül töreni ile sona erecek. Yarışta dereceye giren ekiplere ödülleri, ON’LIVE OTEL’de düzenlenecek galada AEGEAN BAND Grubu’nun müzikleri eşliğinde verilecek.

ICRYPEX, MESA ve ARKAS Grup destekleriyle düzenlenen Ralli’ye Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, Klasik Otomobil Kulübü üyeleri, basın ve çok sayıda izleyici katılacak.

 

Klasik Otomobil Kulübü 1990 yılında bir avuç Klasik Otomobil meraklısının bir araya gelerek kurduğu, üye sayısı 600´ü aşan bir kulüptür.
Istanbul’da faaliyet gösteren Klasik Otomobil Kulübü, artık caddelerde pek rastlanamayan klasikleşmiş araçlara ilgi duyan, bunları korumak ve tekrar çalışır hale getirebilmek için uğraşan ve bu doğrultuda fikir alışverişinde bulunmak isteyen insanları bir araya getiriyor; ücretsiz Temel Ralli Eğitimleri düzenleyerek camiaya ilk kez yarışacak katılımcılar kazandırıyor. Türkiye’de TOSFED, uluslararasında FIVA temsiliyetleri ile ralli düzenleme akreditasyonu olan kulüpte klasikler, Trafik kuralları dahilinde hız yapmadan rekabet ediyor.

Haberin Devamı

Kulübe üye olmak için klasik otomobil tutkunu olmak yeterli.
Kulüp, pandeminin ardından normalleşme ile birlikte, çeşitli etkinlikler düzenleyerek gerek yurt içinde, gerekse yurt dışında klasik otomobillerin ve ülkemizin tanıtımına katkı sağlamayı sürdürecek. Kulübün üyeleri arasında otomotiv sektörünün önde gelen isimleri, klasik otomobil sahipleri, koleksiyoncular, müze sahipleri ve iş insanları bulunuyor. Bunun yanı sıra, var olan değerleri korumak amacını güden otomobil meraklıları da kulübe katılabiliyor.Klasik otomobil sahibi olsun veya olmasın klasiklere ilgi duyan herkes etkinliklere katılabiliyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!