Büyük şehir standartlarında olup doğası bu kadar güzel dünyada çok az yer var

Güncelleme Tarihi:

Büyük şehir standartlarında olup doğası bu kadar güzel dünyada çok az yer var
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2021 13:33

Oyunculuğunun yanı sıra seslendirme, yazarlık ve yönetmenlik de yapan bir isim Kerem Kobanbay... O da metropol hayatının kalabalığı ve toleransı kalmamış insanlar nedeniyle rotayı İstanbul’dan Bodrum’a çevirenlerden. Kobanbay’la, “Büyük şehir standartlarında olup, doğası bu kadar güzel olan, yalnızca ülkemizde değil, dünyada çok az yer var” dediği Bodrum ve pandeminin tiyatro sektörüne yansımalarına kadar birçok konuyu konuştuk.

Haberin Devamı

Büyük şehir standartlarında olup doğası bu kadar güzel dünyada çok az yer var

 

* Sizi tanıyabilir miyiz? Çalışmalarınızdan söz eder misiniz?

- Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı mezunu, 50 yaşında, 30 yıllık tiyatrocuyum. Oyunculuğun yanı sıra seslendirme, yazarlık, yönetmenlik de yapıyorum. İstanbul Kadıköy’deki Tiyatro Ak’la Kara ve Ak’la Kara Seslendirme Stüdyoları’nın kurucu ortağıyım. Bu iki oluşumun da Bodrum’da şubelerini açtık ve 4 yıldır ailemle burada yaşıyorum. Aynı zamanda sahneyi de paylaştığım Aslı Kobanbay’la evliyim ve 3 muhteşem kızımız var. Evimiz Turgutreis’te, Ak’la Kara Bodrum ise Konacık Kale İş Merkezi Sanat Sokağı’nda. Bu sokakta bizim dışımızda Bodrum Deneme Sahnesi, cam, heykel, ahşap atölyeleri ve antikacı bulunuyor. 50 seyirci kapasiteli butik bir tiyatro salonu olan Tiyatro Ak’la Kara Bodrum’un açılışını Ekim 2019’da yaptık. Bu sahnedeki ilk oyunumuz olan Hırvat yazar Miro Gavran imzalı ‘Karımın Kocası’ büyük ilgi gördü. Ancak Mart 2020’de tüm dünya durunca biz de oyunu durdurmak zorunda kaldık.

Haberin Devamı

Büyük şehir standartlarında olup doğası bu kadar güzel dünyada çok az yer var

METROPOL HAYATI BİZİ YORDU

* Neden Bodrum’u tercih ettiniz?

- Gümüşlük’te yazlığımız vardı. Her yaz gelirdik. Yapıların iki katlı oluşu, denizi, havası bizi hep çok mutlu etti. Metropol hayatının kalabalığı, hava ve gürültü kirliliği, bitmek bilmeyen kentsel dönüşüm ile yol inşaatları, trafiği, gerginliği ve tüm bunlara bağlı olarak toleransı kalmamış insanları bizi çok yordu. Bu hayatı istemediğimize karar verdik ve teknolojinin de yardımıyla İstanbul’da yaptığımız işleri Bodrum’dan da yapabileceğimizi fark ettik. Okul, hastane, AVM gibi büyük şehir standartlarında olup da doğası bu kadar güzel yalnızca ülkemizde değil, dünyada çok az yer var. Zaten pandemiden sonra uzaktan çalışma kavramı daha da arttı ve metropolden kaçış daha da yoğunlaştı.

Haberin Devamı

Büyük şehir standartlarında olup doğası bu kadar güzel dünyada çok az yer var

RAHAT VE HUZURLU YERE GİDİLİR

* Bodrum’daki mekanlar hakkındaki düşüncelerinizi alabilir miyiz? Favorileriniz hangileri?

- Gümüşlük’ü çok seviyoruz. Sahildeki balıkçılar çok keyifli. Turgutreis-Akyarlar yolundaki mekanlar ve sahildekiler de öyle... Kapısında korumalar bekleyen, rezervasyonunuz olduğu halde sıra beklediğiniz gösteriş meraklılarının favori mekanlarından pek haz ettiğimiz söylenemez. İnsan rahat ve huzurlu olmak için bir yerlere gider bence, hava atmak için değil.

ŞEREFE VE AŞKA KADEH KALDIRIN

* Sizden bir Bodrum programı alabilir miyiz? Neler yapılabilir?

- Gümüşlük-Yalıkavak üzerindeki Zeytinaltı’nda keyifli bir serpme kahvaltıyla güne başlayın. Ardından Akyarlar ya da Bağla tarafında denize girin. Öğle yemeğini plajda atıştırmalıklarla geçirebilirsiniz. Akşam ise Gümüşlük’teki balıkçılardan birine gidin ve Tavşan Adası’na karşı dostlarınızla şerefe ve aşka kadeh kaldırarak keyifli saatler geçirin. 

Haberin Devamı

ON BİNİN ÜZERİNDE FİLM SESLENDİRDİ

* Pandeminin hayatınıza ve işinize etkilerinden söz eder misiniz? Sektörünüze yansımaları ne yönde oldu?

- Pandemiyle birlikte tiyatro tamamen durdu. Bu sezon da açmayı düşünmüyoruz. Her şey yolunda gider, yazın bu işler düzelirse önümüzdeki sezon, yani Ekim 2021’de seyircimizle tekrar buluşmayı umut ediyoruz. Oyunculuk kurslarımıza da ara vermek zorunda kaldık doğal olarak. Maskelerle oyunculuk kursu vermeyi de doğru bulmuyoruz. Salgın geçince kurslarımız da başlayacak. Hobi olarak tiyatro yapmak isteyen her yaştan sanatsever, bir oyunun hazırlanışındaki tüm aşamaları yaşayarak ve diksiyon eğitimi de almış olarak sahneye çıkacaklar. Devam eden tek işimiz seslendirme. Ak’la Kara Seslendirme Stüdyoları dünyanın her yerinden müşterileri olan 22 yıllık bir oluşum. Şu sıralar en yoğun çalıştığımız müşterimiz ise Netflix. Ben de fiilen seslendirme yapmaya devam ediyorum. 33 yıldır bu işi yapıyorum ve 10 binin üzerinde film seslendirdim.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!