Burun içinden beyin tümörü çıkardılar

Güncelleme Tarihi:

Burun içinden beyin tümörü çıkardılar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2021 21:54

Ekol Hastanesi’ndeilk defa bir beyintümörü, iki cerrahibranşın ortak çalışmasısonucu başarılı birşekilde çıkarıldı. KBBuzmanı Doç. Dr. ÇağlarÇallı ile beyin ve sinircerrahisi uzmanı Opr.Dr. Günhan Güngör’üngerçekleştirdiğiameliyat, kapalıyöntemle burundangirilerek endoskopikcerrahiyle yapıldı.

Haberin Devamı

İzmir’de yaşayan 41 yaşındaki Koray Yüksel’e, el ve ayaklarındaki aşırı şişlik ve büyüme şikayetleriyle gittiği sağlık merkezinde hipofiz tümörü teşhisi koyuldu. Ameliyat olmak için Ekol Hastanesi’ni tercih eden Koray Yüksel, KBB uzmanı Doç. Dr. Çağlar Çallı ile beyin ve sinir cerrahisi uzmanı Opr. Dr. Günhan Güngör ve ekipleri tarafından burundan girilerek endoskopik cerrahiyle gerçekleşen başarılı bir operasyonla sağlığına kavuştu.

AVANTAJLARI ÇOK FAZLA

Operasyon hakkında bilgiler veren Doç. Dr. Çağlar Çallı, şöyle dedi: “Bu ameliyatın önemi, beynin orta bölümünde yerleşen tümöral kitleye deneyimli ellerde burundan endoskopik yöntemle ulaşılmasıydı. Endoskopik yöntem kullanılamasaydı, ameliyatın şekli daha büyüyecek, kafatasından açılarak operasyon gerçekleştirilecekti. Bu da hem hasta hem hekim açısından oldukça zor bir ameliyattır. Ancak bu yöntemde hipofiz tümörü burundan girilerek, sinüsler geçilerek, sadece tümöre yönelik, başka bir dokuya zarar vermeden çıkartılabildi. KBB cerrahi ekibi olarak tümörün bulunduğu bölgeye kadar operasyonu gerçekleştirdik. Beyin ve sinir cerrahisi ekibi ise tümörü aldı. Operasyon sırasında ve sonrasında herhangi bir beyin omurilik sıvısı kaçağı olmadı ve operasyonla birlikte hipofiz tümörüne bağlı hormonal sıkıntılar da sona erdi. Kan tahlilleri ve hormon düzeyleri normal seviyeye indi ve hastamız tarafımızdan takip edilmeye devam ediliyor.”

Haberin Devamı

MULTİDİSİPLİNER YAKLAŞIM

Beyin ve sinir cerrahisi uzmanı Opr. Dr. Günhan Güngör ise bu tarz operasyonların multidisipliner ameliyatlar olduğunu söyledi. “Bu tarz ameliyatları hastanemizde KBB uzmanı arkadaşlarımız ile beraber gerçekleştiriyoruz” diyen Güngör, şöyle devam etti: “KBB uzmanı arkadaşlarımız tümör bölgesine kadar ameliyatı ilerletiyor ve daha sonra biz tümörü çıkartıyoruz. Eğer açık ameliyat olsaydı, operasyon yaklaşık 4-5 saat kadar daha uzayacaktı. Ancak teknolojinin gelişmesi ve hekimlerin de kendilerini geliştirmesiyle birlikte bu ameliyatlar artık oldukça kısa sürelerde başarıyla yapılabiliyor. Biz bu ameliyatları neredeyse hiç dikiş atmadan gerçekleştirebiliyoruz. Önceden bir iki ay hastanede yatması gereken hastalar artık bu operasyonlar sayesinde her şey yolunda gittiği takdirde üçüncü gün taburcu olabiliyor.” Operasyon öncesi ve sonrasında her iki doktorun ve ekiplerinin kendileriyle yakından ilgilendiğini belirten Koray Yüksel de “Yakın ilgi ve alakalarını esirgemeyen Doç. Dr. Çağlar Çallı, Opr. Dr. Günhan Güngör ve hastane personellerine teşekkür ederim” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!