Bu müze çok tatlı

Güncelleme Tarihi:

Bu müze çok tatlı
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2021 13:57

Türkiye’nin ikinci çikolata müzesi Milas ve Bodrum’un ortak noktasına açıldı. İçinde, Muğla’nın tarihi yerleri ile ünlü simaların portreleri bulunuyor. Yapımında tam 7 ton çikolata kullanıldı.

Haberin Devamı

My Chocolate, Türkiye’deki ikinci çikolata müzesini Bodrum’da açtı. Marka ilk müzesini daha önce dünyanın en iyi korunan 20 kenti arasında bulunan Safranbolu’da açmıştı. Yıllarca Belçika’da yaşayan ve katıldığı çikolata yarışmasında birinci olan Mesut Kırımlı ve Onurcan Köksal’ın girişimi ile hizmete giren Bodrum Çikolata Müzesi’nde, Muğla’nın tarihi yerleri ile ünlü isimlerin çalışmaları yer alıyor. Onurcan Köksal, müzenin Milas-Bodrum Karayolu’ndaki Kariaport AVM’de yer aldığını söyledi, şöyle dedi:

Bu müze çok tatlı

Bu müze çok tatlı

“Müzede; Bodrum Antik Tiyatro, Halikarnas Mozolesi, Zeki Müren Müzesi, Dalaman Kayadibi Kral Mezarları, yel değirmenleri var. Tamamı yüzde 100 el yapımı çikolatayla yapıldı. Yine çikolatadan yapılan Muğla’nın tarihi ve doğal değerlerinin yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ün büstü ile siyaset, sanat, spor gibi alanlardan ünlü isimlerin portreleri bulunuyor. Müzenin oluşturulmasında 7 ton çikolata kullanıldı. Konuklarımıza aslında küçük bir Muğla turu da yaptırmış oluyoruz.”

Haberin Devamı

Müzenin konsept açısından bölgede bir ilk olduğunu da belirten Onurcan Köksal, “Ziyaretçilerimizi çikolatayla mutlu etmeye çalışıyoruz. Zaten müzeyi gezen insanlar günlük mutluluk hormonlarını depolayarak çıkmış oluyorlar. Geniş bir alana yapılan müzemizdeki eserlerin erimemesi için çok özel bir iklimlendirme sistemi kuruldu. Ortamı belirli bir sıcaklıkta tutuyoruz. Ayrıca, belirli dönemlerde eserlerin bakımları da yapılıyor. Böylelikle uzun süre bozulmadan kalabiliyorlar” bilgisini de paylaştı.

KATKI MADDESİ KULLANMIYORUZ

“Sloganımız, mutluluğa giden yol” diyen Onurcan Köksal, “Müzemizin yanında ayrıca 2014 Belçika Çikolata Şampiyonu Mesut Kırımlı tarafından üretilen gerçek el yapımı Belçika çikolatalarının satıldığı mağazamız yer alıyor. Çikolatalarımı yüzde 100 kakaodan yapıyoruz. Palmyağı kullanmıyoruz” dedi.

TURİZME KATKI

Yaklaşık 25 yıldır Belçika’da yaşadığını belirten Mesut Kırımlı da, “Çikolata üzerine ciddi akademik eğitim aldım. 2014’ten beri de Türkiye’de çalışmalar yapıyorum. İlk müzemizi Safranbolu’da hayata geçirdik. İkincisini Milas-Bodrum’un ortak noktasında açtık. Bir yanda turizme katkıda bulunmak, bir yandan da çikolataya dikkat çekmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!