Bornova'da sinemanın diliyle şiddetsiz iletişim

Güncelleme Tarihi:

Bornovada sinemanın diliyle şiddetsiz iletişim
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2018 11:03

Bornova'da sinemanın diliyle şiddetsiz iletişim

Haberin Devamı

BORNOVA Belediyesi'nin, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü kapsamında, 'Şiddetsiz İletişim' temasıyla bu yıl ikincisini düzenlediği kısa film yarışmasının ödülleri sahiplerini buldu.

Bornova Belediyesi'nin, ilkini geçen yıl kadına yönelik şiddet sorununa dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla düzenlediği Kısa Film Yarışması'nın ikincisi 'Şiddetsiz İletişim' temasıyla yapıldı. Büyük ilgi gören yarışmaya toplam 113 eser katıldı. Sanatseverler Bornova Belediyesi Kültür Merkezi'ndeki ödül töreninde buluştu. 26 filmin yarışma şartnamesine uygun olmadığı için elendiği yarışmada, 20 film ön elemeden geçti. Alanlarında deneyimli isimlerden oluşan jürinin değerlendirmesi sonucunda 4 film finale kaldı.

Finalist filmlerin gösterilmesiyle büyük heyecanın yaşandığı ödül gecesindeki birinciliği yönetmenliğini Güney Eker'in yaptığı 'Bıraktığın Yerden', ikinciliği yönetmenliğini Ozan Yoleri'nin yaptığı 'Öğle Teneffüsü', üçüncülüğü yönetmenliğini Sezen Kayhan'ın yaptığı 'İmparatorlukta Zor Bir Gün' isimli kısa filmler aldı. Burkay Doğan'ın yönetmenliğini yaptığı 'Vahide' de mansiyon ödülüne layık görüldü.

Yarışmanın birincisi 6 bin lira, ikincisi 4 bin lira, üçüncüsü 3 bin lira ödül alırken, mansiyon kazanan eserin ödülü ise 2 bin lira oldu.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, kısa film yarışmasını '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü' kapsamında düzenlediklerini hatırlatarak, "Bu yıl yarışmamızın temasını 'Şiddetsiz İletişim' olarak belirledik ve şiddetsiz iletişimin mümkün olduğunu sinema aracılığıyla göstermek istedik. İnanıyorum ki bu tür yarışmalar farkındalığımızı arttıracak ve toplumsal bir bilincin oluşumuna katkı sağlayacaktır" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!