Bodrum’da bir gasto tur

Güncelleme Tarihi:

Bodrum’da bir gasto tur
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2020 21:01

Bodrum keşfetmekle bitmez ama biz kendi ‘küçük dünya’mızda keşiflerimize devam edeceğiz.

Haberin Devamı

Bodrum’da bir gasto tur

ÇOĞUMUZ Bodrum’u bitmeyen gece hayatı ve eğlence mekanlarıyla tanıyoruz. Ancak ben bu yazımda Bodrum’un trend olacak yeni gastro anlayışından ve ona marka değeri katan özel mekanlardan bahsedeceğim. Pek çok kişi emekli olup Bodrum’a yerleşmeyi hayal eder. Bense kendini emekli edip sonradan Bodrumlu olanlardan sadece biriyim. Benim de ‘Bodrum aşkım’ öylesine büyük ki... 12 yıllık Kanada hayatım bile Bodrum için sonlandı. Ancak yıllardır yaşıyor olmama rağmen çoğu mekanını ben de tanımıyorum. Eğer siz de benim gibi Bodrum’u yeniden keşfetmek için destek arıyor ve organize turlara katılmak istiyorsanız Ibex Adventure Club ve Cruise Prime işbirliğiyle düzenlenen turları öneririm. Ben de bunlardan birine katıldım ve ağız tadıyla Bodrum turu yaptım. Bu hafta marka değeri olan bu mekanları size de tanıtacağım.

Haberin Devamı

Garova Bağları

Adını bulunduğu Garova bölgesinden alıyor. Etrafındaki dağların eteklerinde 11 köyü bulunan bu yörenin adı aslında Karaova. Zaman içinde isim söylenirken aradaki bir harf yutulmuş ve Garova olarak telaffuz edilmeye başlanmış. Mehmet Vuran’ın 2016’da kurduğu Garova Bağları, Türkiye’nin tek çiftlik şaraphanesi. Aile çiftçilik yapıyor. Şaraphane de bu çiftliğin bir parçası. Buraya geldiğinizde önünüzde uzanan yemyeşil bağlara bakıyor, horozların ötüşüne kuş cıvıltılarının karışmasına tanıklık ediyorsunuz.

Bodrum’da bir gasto tur

Bodrum’da bir gasto tur

Foodrum

Bodrum’un ilk ve tek gastronomi eğitimi merkezi. Yemek atölyeleri, tadım aktiviteleri, kişiye özel restoran konsepti, catering, kafe ve restoranlara danışmanlık hizmetleri, yemek fotoğrafçılığı ve styling, mutfak kiralama gibi aklınıza gelen tüm lezzetli konularda Pelin Dumanlı’nın kurduğu merkezden destek alabiliyorsunuz. Bizim katıldığımız atölye de oldukça bilgilendirici ve eğlenceliydi. Örneğin, artık balığın toplam 3 dakikada mühürlenip fırınlanarak tabağa gelmesi gerektiğini biliyorum.

Haberin Devamı

Bodrum’da bir gasto tur

Bodrum’da bir gasto tur

Ekşi Maya

Şadi Yurtsever’in sahibi olduğu Ekşi Maya Bodrum’da tüm ürünlerde naturel. Saf ve kaliteli maya kullanılıyor. İnsana ve çevreye yararlı, katkı maddesi içermeyen, kaynağını doğadan alan ve hijyenik koşullarda üretim sağlayan işletme geniş ürün yelpazesiyle de büyük ilgi topluyor.

Bodrum’da bir gasto tur

Bodrum’da bir gasto tur

 

www.kucukdunya.com

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!