Bodrum Yarımadası’nın 50 yılı kurtuldu

Güncelleme Tarihi:

Bodrum Yarımadası’nın 50 yılı kurtuldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2021 07:57

Bodrum’un İçmeler, Torba, Yalı, Kızılağaç, Çiftlik mahallelerinin altyapı sorununu çözüme kavuşturacak kanalizasyon tesisinin temeli Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un da katılımıyla atıldı.

Haberin Devamı

Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında imzalanan Bodrum İlçesi İçmeler, Torba, Yalı, Kızılağaç, Çiftlik Bölgesi Altyapı Yapım İşleri ve İşletme Protokolü’nün ardından kanalizasyon altyapı tesislerinin temeline ilk harcı Bakan Mehmet Nuri Ersoy, Vali Orhan Tavlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz ve Başkan Ahmet Aras’la birlikte döktü.

YIL SONUNA YETİŞECEK

Bakan Ersoy, “İlk etapta 20 bin metreküplük arıtma alanı inşa edeceğiz. Sonra eski arıtmayı yıkıp yerine 17 bin metreküplük yenisini devreye alacağız. Yani 10 bin metreküplük arıtma sistemini 37 bin metreküpe çıkararak gelecek 50 sene için bölgenin ihtiyaç duyacağı kapasiteyi karşılamış olacağız. Yaklaşık 250 milyon TL harcamayla 2021 yılı sonuna kadar tamamlanmış olacak” dedi. Başkan Dr. Gürün, “Bu coğrafyada en önemli iki sektör turizm ve tarım. Dünyanın her yerinden misafir kabul ettiğimiz bir coğrafyadayız. Muğla genelinde ve özellikle turizm alanlarında olmak üzere bugüne kadar 8.5 milyarlık yatırım yaptık. Bu proje tamamlandığında Bodrum’un önemli bir eksikliği giderilecek. Bodrum her yerinde mavi bayrağın dalgalandığı bir yer olacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

POTANSİYEL HER YERDE

Bodrum’un turizmin önde gelen markalarından olduğunu belirten Vali Tavlı ise şunları kaydetti: “Bodrum eşsiz güzellikleriyle ülkemizin önde gelen bölgelerinden olduğu için çevremizin de korunması büyük önem taşıyor. Bodrum’un sahip olduğu tüm bu güzelliklerin koruma-kullanma dengesi ile gelecek kuşaklara aktarılması için 50 yıllık kanalizasyon sorununu çözecek bu yatırım ilimize kazandırıldı. Bu yatırımlar ilimizin kültür ve turizm potansiyelini ön plana çıkaracak çok önemli yatırımlar. Bodrum’un marka değerini artıracak yatırımlarla gurur duyuyoruz.”

3500 YILLIK MİRASA KARŞI SORUMLULUK

Bodrum Belediye Başkanı Aras, hızla artan nüfusla birlikte ilçenin sorunlarının arttığını, tüm kurumların el ele vererek bunların üstesinden gelebileceğini söyledi. Aras, “Bu alanlara yapılacak yatırım hem halkımıza ve gelecek kuşaklara, hem de 3 bin 500 yıllık tarihi mirasa karşı sorumluluk bilinciyle yapılacak yatırım demektir. Bu projelerin katma değeri hiç şüphe yok ki, temiz bir çevre, sürdürülebilir turizm, sağlıklı nesiller ve umutlu bir gelecek demektir” görüşünü dile getirdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!