Bodrum sanatçıları bodrum sokaklarında

Güncelleme Tarihi:

Bodrum sanatçıları bodrum sokaklarında
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2021 18:34

Bodrum Belediyesi, Kovid-19 nedeniyle 1 yıldır zor günler geçiren müzisyenlere destek olmak için “Bodrum Sanatçıları, Bodrum Sokaklarında” projesi başlattı. 20 farklı noktada müzikseverlerle buluşan 100’den fazla sanatçı sokaklara neşe ve renk katıyor.

Haberin Devamı

 

AY BOYUNCA DEVAM EDECEK
Uzun süredir sahnelerden uzak kalan müzisyenler için bir etkinlik başlattıklarını söyleyen Başkan Ahmet Aras, “100’den fazla müzisyen arkadaşımız Bodrum’un çeşitli yerlerinde, saat 17.00’den sonra performans sergiliyorlar. Bu etkinlik 1 ay devam edecek. Kaşelerini ödüyoruz, ama onlara asıl desteği sokaklarda vermemiz gerekiyor. Madem eğlence mekanlarına gidemiyoruz, o zaman sokakta onları destekleyelim” dedi.

‘DESTEK OLALIM’ ÇAĞRISI
“Mekanlarda içeceğimiz bir içeceğin parasını bile onlarla paylaşsak çok büyük bir katkı olacaktır” diyen Aras, şöyle devam etti: “Zaten onlar için para kazanmak ikinci sırada. Onlar sahneye çıkamamaktan mustaripler. İşlerini yapmak istiyorlar. Bodrum kültüre ve sanata değer veren insanların bir arada olduğu bir yer. Halkımızın sanatçılarımıza sahip çıkacağından ve onlara destek olacağından hiç şüphem yok.”

Haberin Devamı

 
SANATI YAŞATIN Kİ
MİLLET DE YAŞASIN
Bodrum’da yaklaşık 20 yıldır sahne alan ve şimdi de Ortakent Müsgebi Kafe’nin önünde program yapmaya başlayan Onur Gülen, “Uzun zamandır sahnelerden uzak kaldık. Ama Bodrum Belediyesi’nin katkılarıyla yeniden şarkı söylemeye fırsat bulduk. Müzisyenin en değerli şeyi mikrofonudur. Bu mikrofonu bize uzattıkları için çok teşekkür ediyorum. Bu heyecan parayla pulla ölçülemez. Sanatı yaşatın ki, millet yaşasın” ifadelerini kullandı.

 
MÜZİK SUSTURULAMAZ
Proje kapsamında Mahfel Kafe’nin önünde müziğini yapmaya devam eden Osman Tarık Vural, “Saat 22.00’ye kadar bir kısıtlama söz konusu ve biz mekanlarda sahne alamıyoruz. ‘Müzik susturulamaz’ dedik ve buna inandık. Bodrum Belediyesi sayesinde müziğimizi sahnelerden sokağa taşıdık. Halkımızın desteğiyle burada çalıp söylüyoruz” görüşünü dile getirndi.

 
Müzisyenler proje kapsamında Gümüşlük Belediye Kafe, Turgutreis Amiral Kafe ve Sabancı Parkı, Bitez Kafe ve Restaurant, Yalı Kafe ve Restaurant, Umurça Park Kafe, Müsgebi Kafe, Yalıkavak İskele Kafe, Gündoğan Kafe, Türkbükü Kafe, Türkan Saylan Büstü önü, Trafo Kafe, Kumbahçe Kafe, Çarşı Kafe, Mahfel Kafe ve Trafo Kafe önlerinde, Dr. Alim Bey Caddesi, Cevat Şakir Caddesi, Neyzen Tevfik Caddesi ve Belediye Meydanı’nda 1 ay boyunca müzikseverlerle buluşmaya devam edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!