Bodrum rotayı uluslararası düğün pazarına çevirdi

Güncelleme Tarihi:

Bodrum rotayı uluslararası düğün pazarına çevirdi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2021 17:54

Ege kültürünü yansıtan dar sokakları, beyaz evleri, begonvilleri ve doğasıyla önemli bir destinasyon olan Bodrum, uluslararası düğünler için önemli bir potansiyel taşıyor.

Haberin Devamı

 


Uluslararası Düğün Profesyonelleri Derneği (IADWP) Bodrum Temsilcisi Fatih Öztarakçı, dünyaca tanınan bir destinasyon olan ilçenin gerek hizmet kalitesi, gerek de kentsel kimlik açısından birçok değere sahip olduğunu söyledi. Öztarakçı, yıllardır turizm sektöründe elde ettiği deneyimler, iş birlikleri ve bağlantılarla birlikte Bodrum’a alternatif turizm kapsamında düğün sektörünü de dahil etmek için çalıştıklarını belirtti.
Bölgenin alternatif turizm konusunda daha fazla paya sahip olması gerektiğini kaydeden Fatih Öztarakçı, “Düğün profesyonelleri ve romantik seyahatler endüstrisinin temsil edildiği Uluslararası Düğün Profesyonelleri Derneği’nin (IADWP) Bodrum Temsilciliği’ne atandım. 300 milyar dolarlık bütçeye ve dünyanın farklı ülkelerinden 4 bin 500’e yakın üyeye sahip bir sektörün temsilciliğini sürdürüyoruz. Hedefimiz Bodrum’un uluslararası düğün pastasından daha fazla pay alması. Bodrum, iklimi, Avrupa ülkelerine yakınlığı, uluslararası havalimanına sahip olması, hizmet kalitesi ve uygun fiyatlarıyla yurtdışındaki destinasyonlara göre avantajlar sunuyor. Düğünlerde hizmet kalitesinin yanı sıra görsellik de çok önemli. Bodrum, Ege kültürünü yansıtan dar sokakları, beyaz evleri, begonvilleri ve masmavi deniziyle önemli bir çekim merkezi. Bunu daha çok insana tanıtmamız gerekiyor” dedi.

Haberin Devamı

ÖNEMLİ BİR POTANSİYEL
Uluslararası düğünlerin Bodrum’da büyük küçük pek çok işletmeye faydalı olduğunu dile getiren Öztarakçı, şu bilgileri verdi: “Türkiye hizmet kalitesi ile ön planda. Burada uçak, transfer, konaklama ve düğün dahil olmak üzere paket programlar sunuyoruz. Uluslararası düğün sektörü çok karlı ve dünyada da sürekli büyüyen bir sektör. Bir düğün 500 bin dolardan başlayan fiyatlara sahip. Tüm dünyada yaşanan pandemi ve ertelenen uçuşlar nedeniyle bir süredir baskılanan talep söz konusu. Bazı ülkelerle kapılarımız yeni açılmaya başladı. Önümüzdeki eylül-ekim ve nisan-mayıs ayları uluslararası düğünler için uygun. Hem maliyet, hem de otellerin kapasitesi açısından avantajlı oluyor. Çünkü yurtdışından gelen konuklar tüm oteli kapatmak istiyor. Bu durum oteller açısından da önemli, çünkü düşük sezonda önemli bir hareketlenme yakalanıyor.”

Haberin Devamı

‘YÜZEN OTEL’ KONSEPTİ
Kendi firması Gulet Bookers’la yıllardır yatçılık alanında da yüzlerce organizasyon gerçekleştirdiklerini ve online olarak bayilikler verdiklerini ifade eden Fatih Öztarakçı, ekledi: “Gulet Bookers olarak 27 ülkede 520 acenteyle işbirliğimiz devam ediyor. Gulet turizmiyle birlikte kişiye özel yüzen otel konseptiyle hizmet vermeye devam ediyoruz. Tüm dünyada tanınan iş insanlarını, sanatçıları ve sporcuları geçmişte Bodrum’da ağırladık. Uluslararası platformlarda en iyi yatçılık şirketi ve müşteri memnuniyeti konusunda ödüller aldık. Çok uluslu bir firma olduğumuz için 7 farklı dilde hizmet verebiliyoruz. Bodrum’un güzelliklerini, kültürünü ve tarihini de tanıtıyoruz. Bölge ekonomisinin kalkınması için yerel tedarikçilerle çalışıyoruz.”

Haberin Devamı

 
10 YIL ÖNCE KURULDU
Orijinal adı IADWP (International Association of Destination Wedding Professionals) olan Uluslararası Düğün Profesyonelleri Derneği, romantik seyahatlerde uzmanlaşmış seyahat acentelerini ve düğün planlamacılarını eğitmeye yardımcı olmak amacıyla kuruldu. Eğitim konferanslarının ve fuarların yanı sıra üyelerine, düğünlerini ve balaylarını planlayan nişanlı çiftlerin ihtiyaçlarına hizmet eden destinasyonları, otelleri/tatil köylerini, fotoğrafçıları ve hizmet tedarikçilerini araştırmak için fırsat sunmak amacıyla 10 yıl önce ‘Mewed’ ismiyle ortaya çıktı. Meksika, Meksika tatil köyleri ve Meksikalı satıcılar hakkındaki bilgilerini artırmakla ilgilenen hedef düğün profesyonelleri için konferanslar ve fuarlar düzenleyerek yola çıkan IADWP, üyelerine her zaman endüstrinin ön saflarında olduklarından emin olmak için uluslararası konferanslar, seminerler, web seminerleri ve sertifikasyon programları sunan türünün en büyük temsilcisi haline geldi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!