Bir kalem bin umut

Güncelleme Tarihi:

Bir kalem bin umut
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2019 11:25

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bir ofisten Türkiye’nin en uzak köylerine ‘çocuklar gülsün’ diye, kırtasiyeden oyuncağa, kitaptan giysiye neye ihtiyaçları varsa gönderiliyor. Ve bu duyarlılık hikayesine katılım her gün çığ gibi büyüyor.

Haberin Devamı

ÇOCUKLAR GÜLSÜN DİYE

Orada bir köy var uzakta... Dayanışma ve birlikte yola çıkma duyarlığıyla bir avuç gönüllünün başlattığı, çığ gibi katılımla büyüyen örnek bir proje. Atatürk OSB’deki bir ofiste Müjdat Nartaş’ın ihtiyaç sahibi yoksul köy okullarına yardım götürebilmek, zor şartlarda yaşayan çocuklarımızın eğitimine katkıda bu-
lunmak ve hayatlarına dokunabilmek amacı ile yürüttüğü bir duyarlılık hikayesi...

Bir kalem bin umut

ERUH, İDİL VE SİLOPİ

Önce Siirt Eruh, Şırnak İdil ve Silopi’ye kendi imkanlarıyla topladıkları 11 koli kırtasiye, oyuncak ve giyim malzemesi gönderdiler. 4 okul, 7 sınıfta 81 öğrenciye umut olmaya çalıştılar. Sonrasında, sosyal medya paylaşımları birçok gönüllünün onlara ulaşmasını sağladı. Silopi’de bir anaokulu için 23 Nisan törenlerine Atatürk baskılı tişörtler, kırmızı pelerinler ve 2.5 metrelik Atatürk posteri yaptırıldı.

Haberin Devamı

O ÇIĞLIK DA DUYULDU

Türkiye’de işsizlik oranının en yüksek olduğu Tunceli’nin Nazımiye ilçesinde bir devlet anaokuluna gittiler. O çocuklara bir şeyler verebilmek için gönüllü olan öğretmenlerin çığlığını karşılıksız bırakmadılar. “Bayraksız okul, eğitim malzemesiz çocuk kalmayana kadar dayanışma” düsturuyla çıkılan yolda, Nartaş ve arkadaşlarının sorumluluğu an ve an biraz daha arttı. Sıraya Diyarbakır, Şırnak ve İzmir’den üç okulu daha koydular.

Bir kalem bin umut

 

“Siz de bu masumların gözlerindeki sevinci yaşamak istiyorsanız, eğitim gönüllümüz olun” diyen Müjdat Nartaş ve ekibi, ekliyor: “O uzaktaki köylere yakın olmak için birkalem_binumut instagram hesabına erişmeniz yeterli.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!