BES'ten açığa alınmalara tepki

Güncelleme Tarihi:

BESten açığa alınmalara tepki
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2016 16:05

BES'ten açığa alınmalara tepki

Haberin Devamı

BÜRO Emekçileri Sendikası (BES) İzmir Şube Başkanı Musa Sever, şube üyesi 6 kişinin açığa alındığını, birinin işten atıldığını açıkladı. Sever “Üyelerimizin darbeyle ilişkilendirilerek işten atılması aklımızla alay etmektir. Buradan siyasi iktidarı uyarıyor, yaşanan bu hukuksuzluklara son vermeye KHK'ler ile hukuksuzca haklarında işlem yapılan kamu emekçilerini derhal görevlerine iade etmeye çağırıyoruz" dedi.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası sürecin tam anlamıyla fırsata çeviren siyasal iktidarın Kanun Hükmünde Kararnameler(KHK) ile kendi darbesini devreye soktuğunu söyledi. Sever, “15 Temmuz darbe girişimin AKP Hükümeti'ne muhalif tüm kesimlere yönelim için bulamayacağı bir fırsat sunduğu KHK hukuksuzluğu ile daha da netleşiyor. 1 Eylül gece yarısı çıkarılan 672 sayılı KHK ile 50 bini aşkın kamu emekçisinin hukukun en temel ölçüsü olan savunma hakkı bile tanınmadan ihraç edilmesi, Anayasa'daki OHAL yetkisinin dışına çıkıldığını göstermektedir" dedi. Sever, kamuda paralel devlet yapılanmasıyla mücadele adı altında başlatılan sürecin cadı avına dönüştüğünü söyledi. Başbakan Davutoğlu tarafından 17 Şubat 2016 tarihinde çıkartılan genelge ile konfederasyon üyelerine yönelik işten atma, açığa alma, baskı, sürgün ve soruşturmaların 15 Temmuz sonrası bir fırsata dönüştürüldüğünü ve derinleştirildiğini belirten Sever , “10 Ekim katliamı sonrasında 12-13 Ekim tarihlerinde gerçekleştirdiğimiz grevler gösterilerek eski şube başkanımız Ramiz Sağlam hakkında soruşturma başlatılmış soruşturma sonucunda işine son verilmiştir" dedi.

15 Temmuz sonrası BES üyesi 69 kişini açığa alındığını belirten Sever, açığa alınanlardan yedi, açığa alınmadan doğrudan işten atılan de yedi olmak üzere 14 kişinin görevine 672 sayılı KHK ile son verildiğini söyledi. Sever “Açığa alınanlardan altısının, işten atılanlardan birinin İzmir Şubesi üyesidir. Hiçbir hukuksal süreç işletilmeksin üyelerimizin savunma hakları bile yok sayılarak işten atılmaları kararı meşru olmadığı gibi hiçbir hukuksal gerekçeye de dayanmaktadır" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın 14 bin eğitim emekçisinin açığa alınacağına dair açıklamasının darbe girişiminin bahane edilerek kamuda tüm muhaliflere yönelik saldırıların devam edeceğini gösterdiğini belirten Sever “Sendikamızın darbe karşıtlığı 15 Temmuz'da başlamamış olup darbelere karşı duruşumuz mücadele tarihimizde herkes tarafından bilinmektedir. Üyelerimizin darbeyle ilişkilendirilerek işten atılması aklımızla alay etmektedir. Buradan siyasi iktidarı uyarıyor, yaşanan bu hukuksuzluklara son vermeye KHK'ler ile hukuksuzca haklarında işlem yapılan kamu emekçilerini derhal görevlerine iade etmeye çağırıyoruz"dedi.

İZMİR (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!