Beslenmede bu hataları yapmayın

Güncelleme Tarihi:

Beslenmede bu hataları yapmayın
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2021 19:05

GENEL cerrahi uzmanı Op. Dr. Özgür Demirtaş’ın kliniğinde görevli diyetisyen Melin Yayıntaş, obezite cerrahisi sonrası beslenmede sık yapılan hatalar hakkında bilgiler verdi.

Haberin Devamı

“Yetersiz su tüketimi, hızlı yemek, öğün atlamak, öğün ile birlikte sıvı tüketimi sıklıkla karşılaştığımız hataların başında geliyor” diyen Yayıntaş, “Özellikle ilk 15 günlük sıvı beslenme döneminde ‘sıvı besinler tüketiyorum’ düşüncesiyle su içmek her zaman ihmal edilir. Yeterli su tüketmemek baş dönmesi, mide bulantısı, baş ağrısı, uyku hali, halsizlik gibi şikayetlere yol açabiliyor” ifadelerini kullandı. Operasyon öncesi hızlı yeme alışkanlığı bulunan çoğu kişinin ameliyat sonrası alışkanlıklarını sürdürdüğünü belirten Yayıntaş, şöyle devam etti:

SIVI TÜKETİMİ ÇOK ÖNEMLİ

“Günlük alınması gereken besinler 20 dakikada tüketilmeli. Bu şekilde besinleri yavaş yavaş iyice çiğneyerek tüketmek, bulantı ve kusmayı önleyerek, tokluk hissedilmesini sağlar. Öğün atlamak, hiç yememek veya öğünleri geçiştirmek, metabolizmanın yavaşlamasına, gerekli besin öğelerini yeterli miktarda alamadığınız için kas kaybı yaşamanıza neden olur. Katı besinlerle birlikte su, ayran, meşrubat gibi sıvıların içilmesi, mide hacminin hızlı dolmasını sağlar ve yeterli proteini almanızı engeller.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!