Dünya mirasları arasında basılan pedallar fidana dönüştü

Güncelleme Tarihi:

Dünya mirasları arasında basılan pedallar fidana dönüştü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2018 14:00

Dünya mirasları arasında basılan pedallar fidana dönüştü

Haberin Devamı

UNESCO Dünya Mirası Yolunda Bisiklet Turu organizasyonuna katılan bisikletçilerin Ege Orman Vakfı'na yaptıkları bağışlarla İzmir'in Tire ilçesinin kırsal Yeğenli Mahallesi'nin ardından ardından Kınık'ın Cumalı Mahallesi'nde de koru oluşturuldu.

Selçuk ve Bergama Belediyeleri öncülüğünde geçen Ekim ayında dördüncüsü düzenlenen UNESCO Dünya Mirası Yolunda Bisiklet Turu'na katılan bisikletçilerin Ege Orman Vakfı'na yaptıkları fidan bağışlarıyla Kınık'ın Cumalı Mahallesi'ndeki ağaçlandırma sahasında 1513 fidanlık koru oluşturuldu.  Bergama Belediyesi, Selçuk Belediyesi, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, Ege Orman Vakfı ve UNESCO Dünya Mirası Yolunda Bisiklet Turu Genel Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte Bergama Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Gönenç de Bergama'dan Kınık'taki ağaçlandırma alanına kadar bisikletçilerle beraber 35 kilometre pedal bastı.

'PEDAL BASMAYA, FİDAN DİKMEYE DEVAM EDECEĞİZ'

Kınık'ın Cumalı Mahallesi'ndeki ağaçlandırma sahasında bir konuşma yapan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, "UNESCO Dünya Mirası Yolunda Bisiklet Turu etkinliği Selçuk Efes ile Bergama arasında kalmayıp bu sene Çanakkale Truva'ya da uzandı. Önümüzde ki yıl İstanbul'u hedefliyoruz. Bundan sonra bu organizasyon kendi ayakları üzerinde devam edebilecek bir hale geldi. Umuyorum ki Bergama ve Selçuk Belediyeleri bu etkinliğe desteklerini esirgemeyecekler. Geçen yıl Tire'de diktiğimiz fidanlar yeşermeye başladı. Bu yıl Kınık ile birlikte toplamda 2 bin 278 fidan dikmiş olacağız. Önümüzdeki yıllarda da pedal basmaya ve fidan dikmeye devam edeceğiz" dedi.

BERGAMA (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!