Bel fıtığı ameliyatından 2 saat sonra taburculuk

Güncelleme Tarihi:

Bel fıtığı ameliyatından 2 saat sonra taburculuk
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2021 16:27

Bel fıtığı ameliyatları artık tam kapalı teknikle, lokal anestezi altında, ağrısız ve dikişsizolarak yapılıyor ve hasta ameliyattan sonra hemen yürüyüp 2 saat sonra taburcu oluyor.

Haberin Devamı

UZUN yıllar yurtdışında uzmanlaşmış kliniklerde özel eğitimler alan Doç. Dr. Murat Sayın, dünyada ve ülkemizde nadir yapılan tam kapalı bel fıtığı ameliyatlarını Ege Bölgesi’ne getiren ve başarıyla uygulayan bir hekim. Beyin, Sinir ve Omurga Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Murat Sayın’ın verdiği bilgilere göre, diğer adı “full endoskopik diskektomi” olan “tam kapalı bel fıtığı ameliyatı”nda, diğer kapalı ameliyat tekniklerinden farklı olarak, tam endoskopik yöntemle fıtığın olduğu bölgeye 5 milimlik bir kamera sistemiyle doku hasarı yaratmadan ulaşılıyor. Fıtık, yüksek çözünürlüklü görüntüleme cihazları eşliğinde güvenli olarak çıkartılıyor. Ameliyat normal bir seyir içinde gerçekleşirse 30 ila 60 dakika arasında tamamlanıyor. Sayın, tam kapalı bel fıtığı ameliyatıyla ilgili şu bilgileri verdi:

Haberin Devamı

DOKUDA HASAR OLMUYOR

“Fıtığın yerine göre lokal, spinal veya genel anestezi uygulanıyor. Lokal anestezi ve spinal anestezide hasta uyanık ve cerrah ile iletişim halinde oluyor. Ameliyat yapılacak bölgenin uyuşturulması yeterli. Bu sayede genel veya spinal anestezi alamayacak durumda olan hastaların güvenle ameliyatı mümkün. Kronik hastalığı olan (kalp, şeker, tansiyon gibi) ve düzenli bir şekilde her gün ilaç alması gereken hastalar, ilaçlarını kullanabiliyor. Güçlü kan sulandırıcı kullanan hastalara, birkaç gün önce kan sulandırıcı iğne ile değişiklik yapılıp ameliyat günü eski ilaçlara devam ediliyor. Endoskopik olarak 3-5 milimlik çok küçük bir kesiden özel açılı kameraları olan cihazlarla girilerek, anatomik boşluklar arasından süzülerek ilerleniyor, bu sayede doku hasarı olmuyor, dokuya son derece saygılı bir uygulama. Fıtıklı bölgenin alınması işleminde kanama yok denecek kadar az.”

AVANTAJLARI NELER?
' Hasta ameliyattan çıktıktan 10 dakika
sonra yürüyebiliyor.
' Nadir durumlar dışında, genelde 2 saat
sonra da taburcu ediliyor.
' Açılan kesi son derece küçük ve dikişsiz,
izler yok denecek kadar az.
' Ağrısız.
' Hasta her türlü kişisel gereksinimlerini
kendi karşılayabiliyor.
' İstedikleri kadar yürüyüş yapılabiliyor.
' Ofis çalışanları 5’nci günde, ağır işte
çalışanlar ise 1 ay sonra işlerinin başına
dönebiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!