Bayraklı'ya yeni park

Güncelleme Tarihi:

Bayraklıya yeni park
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2021 12:10

Bayraklı'ya yeni park

Haberin Devamı

İZMİR'in Bayraklı ilçesinde 3 bin 739 metrekarelik alanda yatırılan parkın çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğü bildirildi.

Bayraklı Belediye tarafından Smyrna Lions Kulübü iş birliğiyle Osmangazi Mahallesi, 617 Sokak'taki toplam 3 bin 739 metrekarelik alanda bir süre önce başlayan park yapım çalışmaları sürüyor. 1500 metrekaresi yeşil alan olarak tasarlanan parkta, sürdürülebilir peyzaj planlama yaklaşımıyla 330 metrekarelik alanda da yoğun çalı grubu bitkileri kullanıldı. Alana ayrıca yaşı 2 asırlık, 2 zeytin ağacı ile 40 da gelişmiş gölge ağacı dikileceği bildirildi. Su isteği az ve orta düzeyde olan bitkilerin kullanımına özen gösterilen park projesinde, çok çeşitli aktivitelerin yapılabileceği 500 metrekarelik bir de meydan yer alacak. Geniş yürüme yolları ve çok sayıda oturma alanı bulunacak yeni parkın, tamamlandıktan sonra bölgenin önemli ihtiyacını karşılayıp, cazibe alanlarından biri olması öngörülüyor.

YENİ PARKLAR, OYUN VE SPOR GRUPLARI KURULDU

Öte yandan Bayraklı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yürütülen park çalışmaları çerçevesinde son iki yılda ilçeye 11 yeni park kazandırıldı, toplam 54 park da yenilendi. Ayrıca park zeminlerine 16 bin 500 metrekarelik kauçuk döşendi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa yürütülen çalışmalarda da 43 parka yeni oyun grubu, 65 çocuk oyun elemanı ve 45 dış mekan spor aleti montajı yapıldı. 30 Ekim'deki İzmir depreminde zarar gören 23 parkın bakım ve onarımlarının gerçekleştirilmesi için ihale süreci de tamamlandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle bu parklarda da revizyon işlemleri gerçekleştirileceği bildirildi.

HEDEFİMİZ DAHA YEŞİL VE MODERN BAYRAKLI

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, "İlçemize modern görünümlü, yeşili bol, temalı oyun gruplarının bulunduğu, spor aletlerinin yer aldığı sosyal alanlar, parklar kazandırmaya devam ediyoruz. Göreve geldiğimizde bu yana ilçemizin ihtiyaç olan her noktasına imkanlarımız dahilinde yeni parklar yaptık. Bu kapsamda ekiplerimiz birçok mahallede çalışmalarını sürdürüyor. Hedefimiz daha yeşil ve modern Bayraklı oluşturmak" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!