Bayraklı'da belediye çalışanlarına afet ve acil durum eğitimi verildi

Güncelleme Tarihi:

Bayraklıda belediye çalışanlarına afet ve acil durum eğitimi verildi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2021 12:21

Bayraklı'da belediye çalışanlarına afet ve acil durum eğitimi verildi

Haberin Devamı

İZMİR'in Bayraklı ilçesinde, tüm belediye personeline afet ve acil durum eğitimi verildi. Eğitime katılanlara, afet öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gerekenler hakkında bilgiler verildi.
Bayraklı Belediyesi, geçen 30 Ekim'de meydana gelen ve 117 kişinin yaşamını yitirdiği 6.6 büyüklüğündeki deprem sonrası başlattığı bilinçlendirme çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. 2021 yılının Türkiye Afet Eğitim Yılı ilen edilmesiyle çalışmalar daha da sıklaştırılıp, tüm belediye personeline afet ve acil durum eğitimi verildi. Bayraklı Belediyesi Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu'ndaki eğitimde, katılımcılara afet öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gerekenler anlatıldı. Acil durum planı, acil durum çantası, ilk yardım, arama-kurtarma, yangın, tahliye ve toplanma alanları, kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer tehdit ve tehlikeler, sivil savunma gibi konu başlıkları altında personele bilgiler verildi.
Afet Eğitmenleri ve İş Güvenliği Uzmanları Berat Eroğuz ile Tuncay Altundağ tarafından verilen eğitimlerde katılımcılara ayrıca temel afet bilinci ile ilgili sunum yapıldı.
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, "30 Ekim İzmir depremi en fazla hasarı Bayraklı'da verdi. Deprem kuşağında yer alan İzmir'de biz de personellerimize temel afet bilinci eğitimi vererek, olası bir afet durumunda neler yapılması gerektiğini anlattık. Bu konuda toplumsal bilincin oluşması için bilinçlendirme çalışmalarımıza devam edeceğiz. Olası afet risklerine karşı her türlü tedbiri alıp, hazırlıklarımızı yapıyoruz" diye konuştu.
İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!