Bayır ihraç edilen Yarbay'ı sordu

Güncelleme Tarihi:

Bayır ihraç edilen Yarbayı sordu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2016 13:57

Bayır ihraç edilen Yarbay'ı sordu

Haberin Devamı

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, PKK'nin 21 Ağustos'ta Şırnak'ta jandarma karakoluna yapılan saldırıda şehit olan Yüzbaşı Ali Alkan'ın cenaze törenindeki isyanı nedeniyle, ülke gündemine gelen, Jandarma Yarbay Mehmet Alkan'ın ordudan neden ihraç edildiğini Başbakan Binali Yıldırım'a sordu.

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, "Bu kişi PKK'nin 21 Ağustos'ta Şırnak'ta jandarma karakoluna yapılan saldırıda şehit olan Yüzbaşı Ali Alkan'ın cenaze törenindeki haykırışları nedeniyle geniş yankı uyandıran ağabeyi Jandarma Yarbay Mehmet Alkan'dır. Kardeşi şehit Yüzbaşı Ali Alkan'ın cenaze törenine üniformasıyla katılan ağabey Mehmet Alkan, açılım sürecinde yapılan hatalara isyan ederek 'düne kadar çözüm diyenler ne oldu da sonuna kadar savaş diyor. Saraylarda 30 tane korumayla gezip, zırhlı arabalara binip 'şehit olmak istiyorum' diye bir şey yok' demişti. Bu sözlerden sonra yandaşların hedefi haline gelen Alkan hakkında Jandarma Genel Komutanlığı'nca soruşturma başlatılmış ve uyarı cezası verilmişti. AKP zihniyeti ve yandaş medyanın başlattığı kampanyanın etkilisi ile bu yürekli ve kardeşini şehit vermiş yarbayımız sözde FETÖ yapılanması nedeniyle görevinden ihraç edilmiştir" dedi.

Bayır, Başbakan Binali Yıldırım tarafından yazılı olarak yanıtlanması talebiyle şu soruları yöneltti:

" Hayatının hiçbir döneminde FETÖ ile irtibatının olmadığını, selam dahi vermediğini söyleyen bu yarbayı hangi bağlantıları ya da elde edilen deliller nedeniyle görevinden ihraç ettirdiniz?

Yarbay Mehmet Alkan'ın şehit kardeşinin cenaze töreninde söylediği 'düne kadar çözüm diyenler ne oldu da sonuna kadar savaş diyor. Saraylarda 30 tane korumayla gezip, zırhlı arabalara binip 'Şehit olmak istiyorum' diye bir şey yok' sözlerinin ihraç edilmesinde etkisi olmuş mudur? Bu yarbayın meslekten atılmasından şu sonucu mu çıkartmalıyız? Zaten KHK ile eli güçlenen ve hesap vermeyen AKP hükümeti ve siyasetçilerine karşı en ufak bir eleştiri yapanlar, devlette işe giremez, çalıştığı işi kaybeder ya da meslekten ihraç mı edilirler? Kardeşini şehit veren Yarbay'ın feryadı hepimizin yüreğini paramparça etmişti. KHK ile onurlu mesleğinden men ettiğiniz bu adama yapılan haksızlık nedeniyle toplumun nefretini daha da çok kazanacağınızdan korkmuyor musunuz?"

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!