Bayındır'daki roketli saldırıda facia ucuz atlatılmış

Güncelleme Tarihi:

Bayındırdaki roketli saldırıda facia ucuz atlatılmış
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2016 11:46

Bayındır'daki roketli saldırıda facia ucuz atlatılmış

Haberin Devamı

Taylan YILDIRIM- Faruk ÇARK/BAYINDIR (İzmir), (DHA) - İZMİR'in Bayındır İlçesi'nde teröristlerin attığı 3 roketatar mermisinden 2'sinin düştüğü, üst katı inşaat halindeki iki katlı binada, faicadan dönüldüğü ortaya çıktı. Polisin incelemesinde roketin yaklaşık yarım metre düşüş açısının değişmesi durumunda isabet ettiği evin balkonundaki mutfak tüpünün patlatıp, faciaya neden olacağı tespit edildi. Öte yandan saldırının ardından güvenlik güçlerinin bölgede hava destekli olarak teröristlerin yakalanması için günün ilk ışıklarına kadar yoğun şekilde sürdürdüğü aramaların devam ettiği bilidirildi.
Dün (çarşamba) saat 23.55'te Bayındır'daki Potamaz Dağı'ndan teröristler tarafından kent merkezine roketatarlı saldırı yapıldı. İlk belirlemelere göre atılan 3 roketatar mermisinden biri karşılıklı olan Bayındır Devlet Hastanesi ile İlçe Emniyet Müdürlüğü arasındaki bir inşat malzemeleri deposunun çatısına düştü. Menzili yetmeyen diğer roketatar mermilerinden ikisi ise, İnkılap Sokak'taki Semih Parmaksız'a ait üstü inşaat halindeki, her katta iki dairenin bulunduğu iki katlı binaya isabet etti. Saldırılarda ölen ya da yaralanan olmazken, olay yeri güvenlik çemberine alınıp, saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin yakalanması için bölgede hava destekli kapsamlı çalışma başlatıldı.
ÇALIŞMALAR SU DEPOSUNDA YAKININDA YOĞUNLASTI
Güvenlik güçleri saldırının 2 veya 3kişi tarafından yapıldığı üzerinde dururken, 3-4 gün önce Bayındır'ın üst kesimlerinde bulunan İZSU'ya ait su deposu etrafında yabancı dört kişinin görüldüğünün belirlenmesi üzerine, buradaki güvenlik kamerası görüntüleri incelemeye alındı. Su deposunda görevli bir kişinin de ifadesine başvuruldu. Saldırıyı yapan teröristlerin dağlık bölgeden Ödemiş yönüne kaçmış olabileceği olasılığı üzerine bu bölgedeki dağ yollarında arama çalışmaları günün ilk ışıklarına kadar sürdü. Bayındır ve çevre il ve ilçe giriş çıkışlarında, teröristlerin kaçtığı ileri sürülen Diyarbakır plakalı bir araç için yol denetimleri yapıldı. Gelen tüm ihbarlar değerlendirilirken güvenlik güçlerinin teröristlerin yakalanması için araç ve şüpheli kişiler üzerindeki aramaları devam ediyor. Bölgedeki MOBESE kameraları da incelemeye alındı.
"FACİADAN DÖNÜLMÜŞ"
Semih Parmaksız'ın üst katı inşaat halindeki evinin çatısına isabet eden 2 roketatar mermisinin az daha faicaya yol açabileceği ortaya çıktı. Roketin düştüğü yerin hemen altındaki balkonda mutfak tüpünün bulunduğu öğrenildi. Roketin 15 santim daha yakına düşmemesi şans olarak nitelendi. Polisin incelemesinde roketin yaklaşık yarım metre düşüş açısının değişmesi durumunda isabet ettiği evin balkonundaki mutfak tüpünün patlamasına neden olacağı tespit edildi. Şans eseri hasarın meydana geldiği roketli saldırıda mutfak tüpün patlamış olması halinde olayın boyutunun çok farklı olabileceği, ifade edildi. Ev sahibi Neslihan Parmaksız, bir anda sesle irkildiklerini belirtirken şunları anlattı:
"Bizim buralarda havaifişek çok sık patlatılır. Öyle bir şey olduğunu düşündük. Ancak, camların kırılıp, komşuların evlerinden çıkmasıyla olayın boyutun görüp, çok korktuk. Kızım İstanbul'da üniversitede okuyor. Onu bu tür terör saldırılarına karşı uyarırken hiç olmadık şekilde bizim başımıza geldi."
"BANYOYA SIĞINDIK"
Olay anında evde bulunan ve pazar günü üniversite sınavına girecek olan Tilbe Nur Parmaksız ise patlama sesiyle birlikte büyük korku yaşadıklarını belirtip, "Patlamayla birlikte büyük bir ışık gökdük. Bombalı bir saldırı olduğunu düşüp en güvenli yer olduğunu düşündüğümüz banyoya sığındık. Bir süre sonra dışarıdan olaylar yatıştığı yönünde sesler gelince, alt kattaki büyük anneannemlerin yanına indik. Onların da iyi olduklarını gördük. Pazar günü sınava gereceğim. B olayı unutmaya çalışacağım. Psikolojik olarak etkisini üzerimden atacağım" diye konuştu.
Olay sırasında bilgisayarda oyun oynadığını belirten Neslihan Parmaksızı'ın eşi Semih Parmaksız da "Kulaklık takılı olduğu için patlama sesini tam olarak duyamadım. Basınçlı bir patlama oldu. Ardından barut kokusu geldi. Dışarıdan da bağırışlar geliyordu.
O arada polisi arayıp, durumu bildirenler olmuş. Polisi aradığımda meşguldü. Ben atılan iki roketten sadece birinin sesini duydum. Patlama sesinden kulaklarımda halen bir çınlama var. Bazı arkadaşlarım diğer iki patlama sesini de duymuş. Su deposunun olduğu dağlık alan tarafından gelen üç ışığın üzerlerinden geçtiğini söyleyen arkadaşlarım da oldu. Asıl hedefin Bayındır İlçe Emniyet Müdürlüğü olduğu anlaşılıyor. Çünkü roketatarın geliş açışı emniyet müdürlüğünü gösteriyor. Ancak menzil kısa kalınca roketatarlardan biri benim evime düşmüş" dedi.
"KÖPEĞİMİZ YARALANDI"
Roketlerden diğerinin düştüğü inşaat malzemeleri deposunun sahibinin oğlu Kenan Cengiz, "Olayı kalabalık bir grup ile iftar yemeği için gittiğimiz Ilıca'da telefonda haber aldık. Haber bize, 'Bayındır'da bomba patladı' diye geldi. Babamı arayıp, 'Bomba patlamış, dışarı çıkmayın' dedim. Kısa bir süre sonra bu defa babam beni aradı. CHP'li Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli'nin kendisini arayıp, depomuza roketatar düştüğünü, kapıların kilitli olması ve içeride köpek olduğu için girilemediğini söyledi. Bunun üzerine ben ve babam hemen dopaya gittik. Çatıda zarar var, camlar kırılmış. Köpeğimiz 'Cani' yaralandı. Ucuz atlattık. Allah beterinden korusun" dedi.
KEMALPAŞA'DA DA ROKETATARLI SALDIRI YAŞANMIŞTI
Kemalaşa İlçe Jandarma Komutanlığı'na da geçen 23 Şubat'ta kimliği belirsiz kişi veya kişilerce roketatarlı saldırıda bulunulmuştu. yaklaşık 1 kilometre mesafedeki dağlık alandan atılan roket, jandarma komutanlığına 20 metre mesafedeki boş bir binanın duvarına isabet etmişti.
CHP'li Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli de "Terör nereden gelirse gelsin kınıyoruz. Bu ilçe halkımızı karıştırmaya yörelik, provakatif amaçlı bir saldırıdır. İlçemizde oturan vatandaşlarımızın gerçekleştirilen bu olayın içinde olduğunu sanmıyorum. Dostluğumuz birlikte yaşam çalışmalarımız bundan olumsuz etkilenmemeli. Kardeşlik ortamımız devam edecektir. Akşam polis yetkilileri ile sıkı sık görüştüm. Onların da ellerinde önmeli bilgiler var. Olayı en kısa sürede çözeceklerine inanıyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!