BAYGEM'den TEOG ve LYS'de başarı

Güncelleme Tarihi:

BAYGEMden TEOG ve LYSde başarı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2017 12:04

BAYGEM'den TEOG ve LYS'de başarı

Haberin Devamı

BAYRAKLI Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezi'nde (BAYGEM) eğitim gören öğrencilerin, TEOG ve LYS'de başarılı oldukları belirtildi.

Dar gelirli ailelerin başarılı çocuklarının eğitim gördüğü BAYGEM'de öğretmenleriyle yıl boyunca çalışan öğrenciler, bu gayretlerinin meyvesini istedikleri lise ve üniversiteleri kazanarak aldı. TEOG'a giren BAYGEM öğrencilerinden 3'ü fen lisesi, 136'sı Anadolu lisesi, 56'sı Anadolu meslek ve teknik lisesini kazandı. TEOG'da derece yapan öğrencilerden Arjin Hekimoğlu, Özel Ege Lisesi'ni tam burslu kazandı.

LYS'ye girip tercih yapan BAYGEM öğrencilerinden 110'u üniversitelerin 4 yıllık fakültelerini kazanırken 50 öğrenci ön lisans, 8 öğrenci ise açık öğretim fakültelerine yerleşti. BAYGEM'in LYS başarısının yüzde 93 olduğu belirtildi. Türkiye genelinde derece yapan görme engelli Zümrüt Dursun, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) tarih bölümünü kazandı. BAYGEM'li öğrenciler bilgisayar mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği, veterinerlik, makine, geometri ve inşaat mühendisliği gibi gözde meslekleri tercih etti.

"MUTLULUĞUMUZUN TARİFİ YOK"

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "BAYGEM'de tam bir aile ortamı var. Öğretmenlerimiz öğrencileriyle bire bir ilgileniyor. Sonuçta da başarı geliyor. Mutluluğumuzun tarifi yok. Çocuklarımız hayallerindeki lise ve üniversiteleri kazandılar. Hepsine bundan sonraki eğitim hayatlarında başarılar diliyorum" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!