Basketbolda maçın ardından

Güncelleme Tarihi:

Basketbolda maçın ardından
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2015 22:55

- Pınar Karşıyaka Başantrenörü Sarıca: "Çok değerli bir galibiyet aldık" - Anadolu Efes Başantrenörü Ivkovic: "Bu mağlubiyetten öğreneceğimiz çok şey var"

Haberin Devamı

İZMİR (AA) - Türkiye Basketbol Ligi'nde Anadolu Efes'i mağlup eden Pınar Karşıyaka'nın Başantrenörü Ufuk Sarıca, "Çok değerli bir galibiyet aldık" dedi.

Sarıca, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, Mersin'de öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın ailesine başsağlığı dileyerek, oyuncuların ve taraftarların karşılaşmadan önceki organizasyonunun çok güzel olduğunu söyledi.

Tekrar görev yapmaya başlayan hakem Mehmet Keseratar'ın sahalara dönmesinin çok sevindirici olduğunu kaydeden Sarıca, şunları ifade etti:

"Çok değerli bir galibiyet aldık. Oynadığımız basketbolun hakkını verecek şekilde üst sıralara iddiamız devam ediyor. Üst sıralardaki takımlar arasında puan farkları çok az. Bu mücadeleyi sonuna kadar sürdürmek istiyoruz. Kendi doğrularımızı ortaya koyduğumuz müddetçe de bunu sağlayabiliriz. Üçüncü periyotta dış atışlardan çok sayı yedik. Son periyotta adam değiştirmeli 'zone' ağırlıklı savunma uyguladık. Bunun sonuçlarını daha önce de almıştık. Krstic'i oyunda tutmadık, oradan çok sayı bulduk ve galibiyet aldık."

Haberin Devamı

Pınar Karşıyakalı basketbolcu Cemal Nalga da çok iyi mücadele ortaya koyarak galibiyet serisini devam ettirdiklerini belirtti.

- Anadolu Efes cephesi

Anadolu Efes Başantrenörü Dusan Ivkovic de Pınar Karşıyaka önünde iyi oynayamadıklarını, rakiplerinin haklı galibiyet aldığını dile getirdi.

Pınar Karşıyaka'yı tebrik eden Ivkovic, "İkinci yarıda savunmada kötüydük. Pınar Karşıyaka'nın 21 asisti, 21 kolay basket anlamına geliyor. Saha presine rağmen rakibimiz sadece 6 top kaybı yaptı. Pınar Karşıyaka da çok iyi oynadı. Mağlubiyetten öğreneceğimiz çok şey var. Türkiye Kupası maçlarına hazırlanacağız" diye konuştu.

Anadou Efesli oyuncu Cedi Osman da "İyi basketbol sergileyemedik, hücumda da kaçırınca maçın içinde çok fazla kalamadık" değerlendirmesinde bulundu..

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!