Başkan Tosun Viyana'da CHP'lilerle buluştu

Güncelleme Tarihi:

Başkan Tosun Viyanada CHPlilerle buluştu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2017 19:23

ULUSLARARASI insan hakları kampanyası grubu Act. Now tarafından düzenlenen 'Uluslararası Belediye Başkanları Konferansı'na katılmak üzere Viyana'da bulunan CHP'li Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, partisinin Avusturya Birliği'ni ziyaret etti.

Haberin Devamı

CHP'li Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Viyana temasları kapsamında Cumhuriyet Halk Partisi Avusturya Birliği Genel Başkanı Filiz Kaynak, CHP Avusturya Birliği Genel Başkan Yardımcısı Nevzat Başaran ve yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda gurbetçi ile buluştu. CHP Avusturya Birliği Lokali'ndeki buluşmada, Türkiye'deki referandum süreci başta olmak üzere Türkiye-Avusturya ilişkileri ve Başkan Tosun'un katıldığı mülteci konferansı ele alındı.


Ziyarette konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Avusturya Birliği Genel Başkanı Filiz Kaynak, Başkan Tosun'un ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirip, Türkiye'deki referandum sürecisine de değindi. Kaynak, Avusturya'da Viyana, Salzburg ve Bregenz bölgelerindeki konsolosluklarda da sandık kurulacağına belirttip, "Cumhuriyet Halk Partisi Avusturya Birliği olarak, yürüteceğimiz 'hayır' kampanyamızın ana hatlarını belirledik. AKP, Türkiye'nin kimyasıyla oynamak istiyor. Biz bunu buradaki gurbetti vatandaşlarımıza tüm detayları ile anlatacak ve AKP'nin parlamenter sistemi ortadan kaldırmasına geçit vermeyeceğiz. İnanıyorum ki, Viyana, Salzburg ve Bregenz bölgelerindeki oy kullanacak vatandaşlarımızda tek adamlığa geçit vermeyecektir. Buradan Türkiye'de yaşayan tüm halkımıza referandum sürecinde çok dikkatli olmaları çağrısında bulunuyoruz. Biz hepimiz, Türkiye'de, yurtdışında nerede olursa olsun Cumhuriyetini, vatanını seven tüm bireyler el ele verirsek bu referandumda 'hayır' galip gelir. Ve de ülkemizi laik, demokratik bir hukuk devleti olmaktan çıkaracak, saraydan alınıp halka verilen egemenliği, halktan alıp yeniden saraya verecek, Cumhuriyet değerlerini yok edecek tek adam rejimini bir daha ortaya çıkmamak üzere tarihin karanlık sayfalarına gömeriz" dedi.

Haberin Devamı


"KORKMUYORUZ, KENDİMİZE VE HALKIMIZA GÜVENİYORUZ"
Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun da, kendisine gösterilen misafirperverlikten ve dayanışma olgusundan dolayı çok mutlu olduğunu belirtip, "Bugün Cumhuriyete, Atatürkçülüğe gönülden bağlı yoldaşlarımla bir arada olmaktan çok mutluyum. İki gündür Viyana'dayım. Dünyanın kanayan yarası olan mülteci sorununa çözüm önerileri sunmak için düzenlenen konferanslara katıldım. Orada savaşa karşı, mülteci sorununa karşı tek çözüm, "Barış' dedik. 'Dünyada barışın koşulsuz egemen olması lazım' dedik. Önümüzde çok önemli bir referandum süreci var. Bu süreçte, karanlıktan yana olanlar, tek adamlığa 'evet' çıkarmak için baskı kuruyorlar, sanki biz korkacakmışız gibi. Korkmuyoruz, kendimize, halkımıza, yoldaşlarımıza, ilkelerimize inanıyoruz ve güveniyoruz. Ne yaparlarsa yapsınlar, hangi baskıyı kurarlarsa kursunlar biz hayırlı günlerin mücadelesini verecek ve hayırlısıyla bu mücadeleyi kazanacağız. Bizler Türkiye'de, sizler bu gurbet ellerinde var gücümüzle çalışacak, parlamenter sistemimize sahip çıkarak; Cumhuriyetimizi, laik, demokratik tam bağımsız Türkiye'yi sonsuza dek yaşamasına katkı koyacağız" diye konuştu.

Haberin Devamı


Başkan Tosun, konuşmasını gurbetçi vatandaşları Dikili'ye davet ederek noktaladı. Ziyaretin sonunda hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirildi.


BAKMADAN GEÇME!