Başarıyı ne istediğini bilerek attığı adımlarla yakaladı

Güncelleme Tarihi:

Başarıyı ne istediğini bilerek attığı adımlarla yakaladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2021 13:13

Mesleğiyle ilgili kararını ortaokul yıllarında vermiş. Öyle ki, lise 1’e geçtiğinde avukat olarak mail adresini bile almış. Ruhan Bacacı Sünbüloğlu, Maltepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olduktan sonra hayalini kurduğu meslekte kariyerine yön vermiş. “İstanbul aşığı olarak neredeyse kentin hemen hemen her semtinde arkadaşlarım olmasına rağmen Bodrum’a taşınmak hayatımın en doğru kararı oldu” diyen Sünbüloğlu, bugün Ortakent’te avukatlık ve hukuki danışmanlık hizmeti veriyor.

Haberin Devamı

Başarıyı ne istediğini bilerek attığı adımlarla yakaladı

Ruhan Bacacı Sünbüloğlu, “Ne istediğini bilen ve o yolda kararlı olan insan başarılı olur” felsefesiyle hareket eden bir isim. Han Hukuk Bürosu ve Danışmanlık’ın kurucusu avukat Sünbüloğlu ile kariyerinden çalışmalarına kadar birçok konuyu konuştuk. 1988 Samsun Terme doğumlu Ruhan Bacacı Sünbüloğlu, çok keyifli ve mutlu bir çocukluk dönemi yaşadığını paylaşarak, “İlk, orta ve lise yıllarım Terme’de geçti. 19 yaşında, yani 2007 yılında o sevimli ilçeden ayrılıp üniversiteye İstanbul’a gitme vakti gelmişti” diyerek, hikayenin devamını şöyle anlattı:

İNSAN NE İSTEDİĞİNİ BİLMELİ
“Maltepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazandım. Ortaokuldan itibaren avukat olmak en büyük hayalimdi. Başka bir meslek dalı aklımın ucundan bile geçmedi. Öyle ki, lise 1’de avukat olarak mail adresimi bile almıştım. Yani benim kariyer yolculuğum çok küçük yaşta ne istediğimi bilmekle başladı. Maltepe Üniversitesi’nde Türkiye’nin en iyi hocalarından eğitim aldım. Okul ve güncel hayatımda hep aktif oldum. 170 kişilik amfide hemen hemen herkesle sohbeti olan biriydim. Çok çalışkan olmamakla birlikte kendimi zeki olarak nitelendirebilirim. Sınava son 10 gün kala yemeden, içmeden, uyumadan çalışıp başarılı olanlardanım. Kafama bir konuyu takmaya göreyim, çözmeden kapanmaz. Öncelikle insan ne istediğini bilmeli. Kararsız kalmak bir insan için en büyük işkence. Sisli bir yolda yürümek gibi...”

Haberin Devamı

Başarıyı ne istediğini bilerek attığı adımlarla yakaladı

HAYATIMIN EN DOĞRU KARARI
Rüya gibi bir üniversite hayatından sonra 2012’de mezun olan Sünbüloğlu, daha sonra çalışmaya başlamış. O dönemi şöyle aktardı: “İstanbul’da avukatlık stajımı yaparken, gün içinde 12-14 saat mesai harcadım. Stajım bittikten sonra da BBS Hukuk ve Danışmanlık şirketinde büyük sorumluluk ve riskler alarak 4 yıl çalıştım. 2017-2018 arasında Sırmagrup’ta kariyer yolculuğum devam etti. Daha sonra eşimin işi sebebiyle Bodrum’a gelmeye karar verdik. İstanbul aşığı olarak neredeyse kentin hemen hemen her semtinde arkadaşlarım olmasına rağmen Bodrum’a taşınmak hayatımızın en doğru kararı oldu. Pandemi süreci başlamadan Bodrum’a taşınmıştık. Pandemi sürecinde de doğal olarak ‘iyi ki’miz daha da arttı. Bodrum, Türkiye’de yaşanması gereken bir yer. Bodrum’a taşındığımızda daha oturacağımız evin sözleşmesini yapmadan kendime ofis tuttum. Çünkü kendimi iyi tanıyordum, çalışmadığım sürece ben ben değildim. 2019 Mart’ta Ortakent’te Han Hukuk Bürosu ve Danışmanlık’ı kurdum. Yerli ve yabancı müvekkillerimizle güven esaslı iş ilişkileri kurmayı ilke edinerek hizmet vermeye başladık.”

Haberin Devamı

HER BİR BAŞARI İNSANLIĞA FAYDA

“Bu hayatta en çok anne olmayı sevdim” diyen Ruhan Bacacı Sünbüloğlu, geleceğe dair planlarını ise şöyle paylaştı: “Öncelikle iyi bir anne olmayı, bu ülkeye mutlu ve merhametli bir çocuk yetiştirmeyi diliyorum. Ben ne kadar mutlu bir çocuk yetiştirirsem o kadar faydalı ve başarılı bir birey olarak geri dönüşü olur. Sonrasında birçok haneye dokunup, mesleğimin avantajlarını kullanarak insanların derdine az ve ya çok devada bulunarak kendimde bu gururu yaşıyorum. Bu dünyadan ayrılma vakti geldiğinde ölüm bu ülkeye, bu insanlara faydam dokunmuş olarak gitmek istiyorum. Sürekli kendimi geliştiriyorum. Bu nedenle daha iyi işlere imza atma aşamasındayım. Ne kadar iyi ve başarılı olursam insanlığa da o kadar faydam olacağına inanıyorum. Bu yüzden de elimden geleni yapacağım. Umarım gelecekte tüm çocukların mutlu yaşayabileceği bir ortam sağlamış oluruz.”

Haberin Devamı

GÜÇLÜ KADIN GÜÇLÜ TOPLUM

Ruhan Bacacı Sünbüloğlu, inşaat ve gayrimenkul, iş ve sosyal güvenlik, fikri mülkiyet, aile, ceza ile kişisel verilerin korunması başta olmak üzere hukukunun çeşitli alanlarında hizmet verdiğini söyledi. Sünbüloğlu, “Merkezimiz Bodrum ama Türkiye’nin diğer birçok şehrindeki bürolarla da işbirliği yapıyorum. Bodrum’a taşınmamla birlikte ilk olarak Muğla Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ile Muğla Çocuk Hakları komisyonlarına üye oldum. Kadın, doğası gereği güçlü bir birey. Mağdur olan kadınlarımızın ve çocuklarımızın her zaman yanlarındayız. Kadın ne kadar güçlü, kararlı olursa bir o kadar iyi bir anne, evlat, eş ve arkadaş olur” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

ŞANSIMI KENDİM YARATTIM

“Ne istediğini bilen ve o yolda kararlı olan insan başarılı olur” diyen Ruhan Bacacı Sünbüloğlu, kendini bu hayata şanslı doğanlardan olarak gördüğünü dile getirdi. Sünbüloğlu, “Bu şansımı biraz kendim yarattım. Nasıl mı? Hayatta seçemeyeceğim konularda şansım otomatik oldu. Aile gibi... Seçme imkanım olan konularda ise kararlı oldum. Hayatıma katılanlara ve hayatımdan götürülenlere baktım. Hayatıma eklemeyi de bildim, silmeyi de” diyerek, aldığı doğru kararlarla şu an mutlu olduğunu paylaştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!