Başarıyı artırdı

Güncelleme Tarihi:

Başarıyı artırdı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2021 13:09

ÖZEL Sağlık Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. İsmail Safa Satoğlu, navigasyon teknolojisi ve robotik cerrahiyle ortopedi ameliyatlarının başarısının arttığını söyledi.

Haberin Devamı

Gelişen teknolojinin nimetlerinden yararlandıklarını dile getiren Doç. Dr. İsmail Safa Satoğlu, 3 boyutlu görüntüleme, navigasyon ve robotik cerrahi ile ortopedinin tüm alt branşlarında hizmet verdiklerini ifade etti. Ortopedi alanında son sistemlerle tanı ve tedavi uygulayabildiklerini kaydeden Doç. Dr. İsmail Safa Satoğlu, şöyle devam etti:

BİRÇOK ALANDA VAR

“Ortopedi kliniğimizde, omurga cerrahisi ve deformite cerrahisi, bacak boyu eşitsizlikleri, kemik uzatmaları, eklem harabiyetine bağlı kireçlenmelerde ameliyatlı ameliyatsız tedaviler, eklem içi enjeksiyonlar, protez cerrahisi, eklem koruyucu cerrahiler, son teknolojiyle donatılmış ameliyathanemizde üç boyutlu görüntüleme ve navigasyon ile ameliyatlarımız başarıyla yapılıyor. Ortopedik tümör cerrahisinde hastanemizin tümör konseyiyle multi disipliner olarak hastalığı değerlendirerek, kemik ve yumuşak doku tümörlerinin başarıyla çıkarılması, çıkarılan yumuşak ve kemik dokularının yerine rekonstrüksiyonu da ekip olarak gerçekleştirmekteyiz. Spor yaralanmaları, kapalı kamera eşliğinde artroskopi cerrahisiyle yapılmaktadır. İş yaralanmaları ve kesik sonrasında damar, sinir tamiri gerektiren ameliyatlar, mikroskop eşliğinde ekibimiz tarafından hastanemizde yürütülmektedir. Protez cerrahisinde ise özellikle diz ameliyatlarında robotik yardımlı navigasyonlu sistemler ile ameliyatlarımızı neredeyse hatasız yapabilmekteyiz.”

Haberin Devamı

TEDAVİDE İŞBİRLİĞİ

Çocuk ortopedisinde de deneyimli bir kadroyla hizmetlerini sürdürdüklerini kaydeden Doç. Dr. Satoğlu, “Doğumsal çocuk hastalıkları, kalça çıkıkları, ayak deformiteleri, pediatrik ortopedi açısından deneyimli ekibimizle gerekli cerrahi ve cerrahi dışı müdahaleleriyle tedavi edilmektedir. Yine ekip olarak çalışmanın büyük avantajıyla trafik kazası, ev içi yaralanmalar, düşmeler sonucu oluşan her türlü kırık 7/24 uzmanlarımız tarafından en kısa sürede tedavi edilmektedir. Ortopedi ve fizik tedavi işbirliğiyle gerekli hastalar ameliyat öncesinde birlikte değerlendirilmektedir. Ameliyatsız tedavi edilebilecek hastalar, fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulanarak tedavi edilmektedir. Ameliyat gerektiren tüm hastalar, ameliyat sonrasında fizyoterapist eşliğinde mobilize edilmektedir ve egzersiz programları oluşturulmaktadır” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!