Barışa yelken

Güncelleme Tarihi:

Barışa yelken
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2020 02:57

1 Eylül Dünya Barış Günü etkinlikleri kapsamında bu sabah Bodrum’dan denize açılacak kadın yelkenciler, şiddete uğrayan kadınlara dikkat çekecek.

Haberin Devamı

İLKİ geçen yıl gerçekleştirilen ve geleneksel hale getirilen ‘Barışa Yelken’ etkinliğine bu yıl Türkiye’nin değişik kentlerinden 30 yelkenci kadın katılıyor. Tutku mm, Nora, Kechi sailing Nil ve Bende isimli teknelerle Ege Denizi’nde barış rüzgarları estirecek kadın yelkenciler; Didim, Kuşadası, Sığacık ve Çeşme rotasında 300 deniz millik seyir yapacak. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta barış, dünyada barış’ ilkesiyle Bodrum’dan yola çıkacak kadınlar, sosyal medyada “deniztutkususeyirde” adresinden günlük yayın yapacak.
Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100. yılı olan 2019’da, “Sözde Değil Özde İzindeyiz” diyerek yaptıkları turda büyük destek gördüklerini belirten Tutku mm teknesi kaptanı Neşe Hasipek, “Türk kadınlarının barış seyri, 29 Ağustos Cumartesi sabahı saat 9.00’da Milta Bodrum Marina’dan başlayacak. 7 gün sürecek olan seyrimizde, kadınlar olarak yelkenle barış çağrısı yapmaya devam edeceğiz. Yelkenlerimizi şiddete uğrayan kadınlar için açarak ‘Kadınlarla Barışın’ diyoruz. Amacımız kadınların gücünü ve üretkenliğini denizde de göstermek, denizlerde kadınların sesi olmak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!