'Azizname' Fuar'da sahnelendi

Güncelleme Tarihi:

Azizname Fuarda sahnelendi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2018 13:39

'Azizname' Fuar'da sahnelendi

Haberin Devamı

AZİZ Nesin'in öykü ve taşlamalarından, Yücel Erten tarafından sahneye uyarlanan Azizname, 87. İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde izleyicilerle buluştu.

87. İzmir Enternasyonal Fuarı'nda eğlencenin yanında kültür ve sanat etkinlikleri de sürüyor. Bu kapsamında İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde tiyatro oyunları seyirci iule buluşuyor. Folkart sponsorluğunda gerçekleşen Şen Makas, Aşk Halleri, İntiharın Genel Provası, Tamamla Bizi Ey Aşk gibi oyunların ardından 'Azizname' sahnelendi.

Gazeteci, yazar Aziz Nesin'in öykü ve taşlamalarından yola çıkılarak yönetmen Yücel Erten tarafından yeniden uyarlanan 'Azizname', sanatseverlerle buluştu. Oyuncu kadrosunda Emre Altuğ, Bülent Çolak, Zühtü Erkan, Pınar Gülkapan, Hande Kaptan, Berk Sezenler, Burak Şentürk ve Fatip Topçuoğlu'nun yer aldığı oyun için, izleyiciler girişlerde uzun kuyruklar oluşturdu. Azizname, dar gelirli sade vatandaş öyküleri, bürokrasi konusunda çeşitli öyküler ve yaşanmışlıklardan alınan gerçekleri yansıtarak güldürmeyi, güldürürken de düşündürmeyi hedefleyen bir oyun olarak seyirciden büyük ilgi gördü.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!