Ayvalık’ta müzik dolu günler

Güncelleme Tarihi:

Ayvalık’ta müzik dolu günler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2022 18:21

1998’de Prof. Dr. Filiz Ali öncülüğünde kurulan ve 24 yıldır düzenlediği uzmanlık sınıflarıyla yüzlerce genç müzisyenin yetişmesine katkıda bulunan Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi’nin (AIMA) yaz müzik festivallerinin sekizincisi dün başladı, 22 Ağustos’a kadar sürecek.

Haberin Devamı

 

BU yılki festivalde Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi’nin çeyrek asır boyunca Türkiye sanat yaşamına yaptığı katkıları öne çıkarmak için AIMA mezunlarının ve eğitmenlerinin çoğunlukta olduğu bir program hazırlandı. Festival, Sabancı Vakfı’nın ana sponsorluğunda Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ayvalık Belediyesi’nin desteğinde Ayvalık Kültür ve Sanat Vakfı’nca düzenlenecek.

AÇILIŞ SHAHAM VE AKIN’LA
Dün yapılan açılış konserinde dünyaca ünlü İsrailli keman virtüözü Prof. Dr. Hagai Shaham ve MSGSÜ Yaylı Çalgılar Anasanat Dalı Başkanı Prof. Dr. Pelin Halkacı Akın sahne aldı. Dünyanın dört bir yanında pek çok büyük orkestrada solist olarak görev alan Shaham’ın sayısız stüdyo ve konser kaydı bulunuyor. Mendelssohn Octet’in çalındığı konserde, Shaham ve Akın’a çoğu eski AIMA Masterclass mezunları olan kemanda Ilgın Ülkü ve Eylül Umay Taş, viyolada Çılga Barok Bostancı ve Yağmur Tekin, viyolonselde ise Umut Sağlam ve Beliz Güney eşlik etti. Konserin sponsorluğğunu Allianz Türkiye üstlendi.
Festivalin ikinci konseri bugün ülkemizin yetiştirdiği yetenekli genç kuşak müzisyenlerinden piyanist Tolga Atalay Ün, çellist Umut Sağlam ve kemancı Ilgın Ülkü’den oluşan ‘Nükleus Trio’ tarafından verilecek. 1995 doğumlu piyanist, klavsenist ve orkestra şefi Ün, müzik kariyerini profesyonel şef, piyanist ve klavsenist olarak sürdürüyor. 1998 doğumlu ödüllü çellist Sağlam, yüksek lisans çalışmalarına Hochschule für Musik Hanns Eisler Berlin’de devam ediyor. 1993 doğumlu keman sanatçısı Ülkü ise Daniel Barenboim ve Edward W. Said tarafından kurulan Doğu-Batı Divan Orkestrası’nın üyesi.
Üçüncü konser Ankara’dan çıkan ve eğitim ve müzik kariyerlerini Almanya’da sürdüren dört genç Türk müzisyenden oluşan ‘Quartet Parantez’ tarafından verilecek. AIMA Masterclass mezunu üç müzisyenin de yer aldığı Quartet Parantez, bugüne kadar kaydı yapılmamış veya çok az yapılmış Türk eserlerinin referans kayıtlarını yapabilmeyi hedefliyor. Dörtlü; Umut Sağlam, Mustafa Orkun Pala, Çılga Barok Bostancı ve Kerem Tunçer’den oluşuyor.

Haberin Devamı

TANRIDAĞLI, FLÜT TOPLULUĞU
AIMA Piyano Masterclass eski mezunlarından ünlü piyanist ve dizi-film müziği bestecisi Güldiyar Tanrıdağlı, Ayvalık 8’inci AIMA Müzik Festivali’nin dördüncü konserinde çok ses getiren projesi ‘Rachmaninov Anatolian Project’ile dinleyicilerle buluşacak. Tanrıdağlı’ya vokalde, opera sanatçısı ve vokalist Erkut Cantürk eşlik edecek. Konserin sponsorluğunu üstelenen Pınar, katılımcılara lezzetli ürünler ikram edecek.
MSGSÜ Devlet Konservatuvarı, Marmara Üniversitesi GSF ve YTÜ Sanat ve Tasarım Fakültesi öğretim elemanları Prof. Dr. Ayla Uludere, Prof. Dr. Ece Emine Karşal ve Dr. Şebnem Uşen tarafından kurulan ve tamamı kadın müzisyenlerden oluşan ‘İstanbul Flüt Topluluğu’, festivalin beşinci konserinde çağdaş Türk bestecilerine ait eserlerin yanı sıra klasik batı müziği repertuvarına ait pek çok bestecinin eser uyarlamalarını icra edecek. Konserin sponsoru Sabancı Üniversitesi olacak.

Haberin Devamı

 
KAPANIŞ GOLDEN HORN BRASS’LA
FESTİVALİN kapanış konserini ise Türkiye’nin ilk ve en uzun soluklu bakır nefesli beşlisi olan ‘Golden Horn Brass’ verecek. Grup, İstanbul ve Ankara’da yaşayan ve halen Bilkent Senfoni Orkestrası, Hacettepe Senfoni Orkestrası ve Mimar Sinan Devlet Konservatuvarı’nda öğretim görevlisi olan beş müzisyenden oluşuyor. Konserin sponsoru, bu yıl 50’nci yılını kutlayan Milliyet Sanat Dergisi olacak.

 
İŞTE PROGRAM
Bugün: Nükleus Trio, Ayvalık Taksiyarhis Kilisesi Anıt Müzesi, 20.30
Yarın: Quartet Parantez, Ayvalık Taksiyarhis Kilisesi Anıt Müzesi, 20.30
19 Ağustos: Güldiyar Tanrıdağlı ve Erkut Cantürk, Ayvalık Taksiyarhis Kilisesi Anıt Müzesi, 20.30
20 Ağustos: İstanbul Flüt Topluluğu, Sabancı Üniversitesi Yaratıcı Teknolojiler Atölyesi (Küçükköy), 20.30
22 Ağustos: Golden Horn Brass, Ayvalık Cumhuriyet Meydanı, 21.00

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!