Ayak sorunlarınızdan doğru tedavi ile kurtulun

Güncelleme Tarihi:

Ayak sorunlarınızdan doğru tedavi ile kurtulun
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2022 16:18

Ayak-ayak bileği sorunlarının tedavisi ve cerrahisinde çeşitli yöntemlerin uygulandığını söyleyen Opr. Dr. Burak Önvural, özellikle yurtdışından gelen hastalarının kısa sürede ayağa kalkarak ülkelerine döndüğünü söyledi.

Haberin Devamı

 

GÜN boyu vücudun tüm yükünü taşıyan ayaklar yıllar içinde yıpranıp çeşitli ağrılı sorunlara neden olabiliyor. Ayak ve ayak bileği cerrahisinde, ayak ve ayak bileği sorunlarının tedavisinde çeşitli yöntemler uygulanıyor. Ortopedi ve travmatoloji uzmanı Opr. Dr. Burak Önvural, doğru hastaya doğru ameliyatın yapılmasının alınacak sonuçlar açısından çok önemli olduğunu söyledi.
Ayakta şekil bozukluğu tanımlanmış hastalara ayak cerrahisinde 100’den fazla ameliyat kombinasyonu olduğunu dile getiren Dr. Önvural, “Kliniğimize hem yurtiçinden, hem de yurtdışından hastalar geliyor. Bu anlamda kliniğimizi tercih etmeleri oldukça sevindirici. Son hastamız Dubai’de yaşayan bir İngiliz futbolcuydu. Kendisine ayak baş parmak şekil bozukluğu ameliyatı uyguladık. Hastamız operasyondan kısa bir süre sonra ayağa kalktı, 2 gün sonra da ülkesine uçtu” dedi.
Opr. Dr. Burak Önvural, ayak cerrahisinde yapılan uygulamaların ve iyileşme süresinin her hasta için farklı olduğunu da sözlerine ekledi.

 

Haberin Devamı

Geçmeyen omuz ağrılarına dikkat!

GÜNLÜK yaşam aktivitelerini kolaylaştıran omuzların vücudun önemli bir parçası olduğunu belirten Opr. Dr. Burak Önvural, “Ancak omuzlarda geçmeyen ve inatçı ağrılar hayatı çekilmez hale getirebiliyor. Kronik omuz ağrıları sosyal yaşamı olumsuz yönde etkiliyor. Bu nedenle gözardı edilmeden tedavi edilmesi gerekiyor” dedi.
Omuzların vücudun en hareketli eklemlerinden biri olduğunu kaydeden Dr. Önvural, “Hareketlilik omzumuzun kolayca sakatlanmasına da bir sebep oluşturur. Bu problemler omuzu başın üzerine kaldırma durumunda ya da ani bir zorlanma sonucunda tekrarlayabileceği gibi zaman içinde siz fark etmeden de oluşabilir. Omuzda ağrı oluşturabilecek birçok farklı hastalık olabilir. Bütün hastalar sıklıkla aynı rahatsızlığı yaşadığını düşünür ancak ağrının yeri ve şekli farklılıklar gösterebiliyor” diye konuştu.
Opr. Dr. Burak Önvural, şöyle devam etti: “Omuz ekleminin yaşa ya da daha önceden geçirilmiş kazalara bağlı kireçlenmesi, şeker hastalığına bağlı donma, omuzun sıkışma sendromu, omuz rotator kaf (omuzu hareket ettiren kaslar) yırtıkları ve tendon iltihaplanmaları bu ağrı sebeplerinin en sık görülenleridir. Önemli olan uygun hastaya uygun tedavi yöntemi uygulamaktır. Eğer istirahatle 1 aydan uzun süren omuz ağrınız oluyorsa mutlaka doktorunuza başvurun. Çünkü geçmeyen omuz ağrısı diye bir şey yoktur, tedavi edilemeyen omuz ağrısı vardır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!