Atadan dondurmacı

Güncelleme Tarihi:

Atadan dondurmacı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2021 18:21

BABA Rıfat Ertürk’ten el alan Aslan Ertürk, 1994’ten bu yana İzmir Mordoğan’da kardeşi Musa Ertürk’le birlikte dondurma üretiyor. İki kardeş, Special Roma Dondurmacısı adıyla sadeden cevizli incirliye, Antepli’den kahveliye 44 çeşitle dondurmasevenlerin önemli durağı olmayı başarmış. Babaları merhum Rıfat Ertürk’ün 1970’lerin başlarında Makedonya’dan Ankara’ya geldiğini söyleyen Aslan Ertürk, o süreci şöyle aktardı:

Haberin Devamı

 

ROTAYI İZMİR’E ÇEVİRDİ
“Babam Makedonya’da dondurma konusunda uzmanlaşmış biriydi. Bunu da İtalya’ya giderek öğrenmişti. Ankara’ya geldiğinde çeşitli pastanelerde çalışarak pastacılıkta da uzmanlaştı. Daha sonra kendi yerini açtı, Ertürk Pastanesi’ni kurdu. Ben de 11 yaşından itibaren onun yanında çalışmaya başladım. Ama ben dondurma üzerine uzmanlaşmayı seçtim. Askerlik sonrası, dondurmanın kıyı bölgelerinde daha fazla tüketildiğini düşünerek rotayı İzmir’e çevirdim. 1994’te Balçova’ya yerleştim. Lokasyon olarak ise Mordoğan’ı tercih ettim. Hikayemiz küçük bir dükkanda başladı.”

 

VEGANDAN KAHVELİYE
Tek başına yola çıkan Aslan Ertürk, daha sonra ailesini de yanına aldığını belirterek, “Babam Balçova’da bir süre Ertürk Pastanesi’ni devam ettirdi. 15 yaşında çalışma hayatına ilk adımı atan kardeşim Musa ise benimle birlikte Special Roma Dondurmacısı için emek vermeye başladı. Hem babam, hem dayım, hem de başka akrabalardan aldığım dondurma formüllerini de kullanarak özgün tadımızı bulduk. 12 çeşit dondurmayla başladık, zamanla bunu 24’e, daha sonra ise 44’e çıkardık. Ana ürünümüz sade dondurma. Bunun yanına cevizli incirli, yoğurtlu, kurabiyeli, kahveli gibi çeşitleri de ekledik. Günlük 150 kilo dondurma üretiyoruz. Vegan dondurmamız da var” dedi.

Haberin Devamı

 
12 AY AÇIK
SPECİAL Roma Dondurmacısı’nın bir aile işletmesi olduğunu ifade eden Musa Ertürk, “Tüm aile işin içindeyiz. Ağabeyim Aslan üretimden sorumlu, ben ise işin vitrinindeyim. Satış ve pazarlama bende. 12 ay açığız. Her ne kadar toplum olarak kışları dondurma tüketmesek de biz dolabımızda o dönemlerde de ürün bulunduruyoruz. Çeşidi azaltsak da dondurmamız 12 ay var. Kışın dondurmanın yerini salep alıyor. Tabii bizim yerimiz bir kafe formatında. Dondurma ana ürünümüz, bunun yanı sıra sıcak yemekler, waffle, içecek grubu da bulunuyor. Paket servisimiz de var” diye konuştu.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!