Arzu ettiğiniz güzelliğe karın germe ile kavuşun

Güncelleme Tarihi:

Arzu ettiğiniz güzelliğe karın germe ile kavuşun
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2021 18:55

EKOL Balçova Tıp Merkezi Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Serkan Aslan, güzel ve estetik bir vücudun önemli bileşenlerinden birinin de ince bir bel ile birlikte gergin bir görünüme sahip düz bir karın bölgesi olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Karın gerdirme işleminin hastaların karın bölgesindeki deformitelerinin farklılıklarına göre değişik tekniklerle yapılabildiğini ifade eden Aslan, hastanın göbek deliğinin üzerindeki bölgede de karın sarkması veya bolluk varsa ve göbek altı derisi avuçlanacak ve iki kat sarkacak şekilde bollaşmışsa, klasik karın germe işleminin uygulanması gerektiğini vurguladı. Bu ameliyatta fazlalık karın derisi ve deri altı dokuların göbek deliği ile birlikte çıkarıldığını dile getiren Aslan, “Bollaşmış karın kası zarı dikilerek gerginleştirilir ve uygun hazırlıklar sonrasında yukarıdaki deri, hasta bel bölgesinden bükülerek aşağıya doğru yaklaştırılır ve bu deri üzerindeki ideal noktada yeni ve daha genç görünümlü göbek deliği oluşturulur. Aşağı gerdirilen deri ve deri altı dokusu pubik kıllı bölge üzerinden yanlara doğru yükselerek uzanan alt taraf yara yerine dikilir ve sıklıkla tamamı iç çamaşırının içerisinde kalacak şekilde planlanan bir yara izi oluşturulur. Karın germe sonrasında yara iyileşme problemleri gelişmeyen hastalarda bu izler, oldukça ince kalırlar ve başlarda kızarık ve koyu renkli olmalarına rağmen uzun dönemde soluk veya ten rengine yakın tona dönerek zor fark edilir hale gelirler” dedi.

Haberin Devamı

LIPOSUCTION İLE DESTEKLENEBİLİR

Hangi yöntem kullanılırsa kullanılsın, karın germeyle birlikte ameliyat bölgesindeki çeşitli alanlara uygulanacak liposuction ile estetik sonuçların başarısının arttığını belirten Aslan, şöyle devam etti: “Erkek hastaların karın sarkmalarında da uygulanabilen bu ameliyatlar, genel anestezi altında yapılmaktadır ve ortalama ameliyat süresi 2-4 saattir. Çoğunlukla karın germe ameliyatı sonrasında dikiş yerinizin alt kısmından çıkan 1-2 adet hortum ve uçlarında ‘dren’ denilen plastik tıbbi malzemeler görebilirsiniz. Ameliyattan sonra 2-3’üncü günde doktorunuz tarafından çıkarılır. Korkmanıza gerek yoktur. Çıkarılırken çok fazla acıtmazlar.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!