Ameliyatsız kilo vermede yeni trend

Güncelleme Tarihi:

Ameliyatsız kilo vermede yeni trend
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2021 18:30

Op. Dr. Topçu, midebotoksu sonrasıhastaların 1 saat içindegünlük yaşantılarına geridönebileceklerini, işleminise 20 dakika sürdüğünüsöyledi, “Hastanede kalışgerektirmiyoru” dedi.

Haberin Devamı

GENEL Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Hüseyin Topçu, mide botoksunun ameliyatsız olarak yapıldığını ve hastaların bir saat içinde günlük yaşantılarına devam edebildiklerini söyledi. Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Hüseyin Topçu, İzmir’de uyguladığı endoskopi yöntemiyle yapılan ameliyatsız kilo verme işlemiyle yapılan mide botoksu hakkında bilgiler verdi.

YAŞANTIYA DÖNÜŞ

Bu yöntem uzun süre hastane yatışını ve taburcu olduktan sonra yine uzun süreli ev istirahati sonucu iş kaybını ve günlük yaşam kaybını ortadan kaldırdığını belirten Op. Dr. Hüseyin Topçu, hastaların işlem sonrası bir saat içinde günlük yaşantılarına geri dönebileceklerini belirtti. 20 DAKİKA SÜRÜYOR İşlemin ortalama 20 dakika sürdüğünü ifade eden Op. Dr. Hüseyin Topçu, “Hastanede kalış gerekmeden bir saat içinde taburcu olunuyor. Obezite özellikle son yıllarda oldukça artan bir hastalık. Ve insanlar günümüzde obezitenin bulaşıcı olmayan en büyük salgınlardan birisi olduğunun farkında değil. İnsanlar yanlış beslenme alışkanlıklarına, yanlış tedavilere, alternatif tıp tedavi yöntemlerine yöneliyor. Oysa mide botoksuyla iki saat kendilerine ayırarak sağlıklı bir şekilde kilo vererek obeziteden kurtulabilirler. Bu nedenle obeziteyi erkenden engellemek çok önemli” diye konuştu.

Haberin Devamı

KİMLERE UYGULANABİLİR

MİDE botoksunun özellikle cerrahi girişimlerden korkan hastalar için çok iyi bir seçenek olduğunu belirten Op. Dr. Hüseyin Topçu, şöyle devam etti: “Diyet konusunda sıkıntı yaşayan, diyette ciddi anlamda uyumsuzluk gösteren, her pazartesi diyete başlayan insanlar bu teknik için ideal hasta grubumuza dahil oluyorlar. Sağlık problemleri olup kilo verme konusunda sürekli başarısız olanlar için de önerilebilecek bir yöntem. Bu olay diyet uyumunu belirgin derecede arttırıyor. Dünya genelinde yapılan araştırmalara göre; vücut kitle indeksi 26 ile 35 arasında olan grup, ortalama 10-20 kilo kaybetmesi gereken hastalar ve 18-65 yaş arası hastalar bu işlemden fayda sağlayabilirler.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!