Altınpark'a tarihi dokunuş

Güncelleme Tarihi:

Altınparka tarihi dokunuş
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2021 11:45

Altınpark'a tarihi dokunuş

Haberin Devamı

KONAK Belediyesi tarihi Altınpark Kazı Alanı için hazırlanan avan projeyle, Kültür Varlıklarını Koruma Kuruluna başvuru yaptı. Kültür ve Turizm Bakanlığından gelecek onayla, Altınpark Arkeolojik Kazı Alanı arkeolojik parka dönüştürülerek hem tarihi günümüzle buluşturacak hem de turizme katkı sağlayacak.
Konak Belediyesi, kentsel dönüşümün en önemli unsurlarından olan tarihi ayağa kaldıran ve günümüzle buluşturan projelere hız verdi. Basmane'de süren Kıllıoğlu Hamamı ve Silahhane binası restorasyon çalışmalarının yanı sıra Altınpark Arkeolojik Kazı Alanı için de harekete geçildi. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur'un talimatı ile ivme kazanan Basmane Altınpark Arkeolojik Alanı Çevre Düzenleme ve Koruma Yapısı projesi için Kültür Varlıklarını Koruma Kuruluna başvuru yapıldı. Avan projenin değerlendirilmesinin ardından Kültür ve Turizm Bakanlığından gelecek yanıt olumlu olursa, Konak Belediyesi binlerce yıllık tarihi günümüz ile buluşturacak. Konak'ın tarihi değerini ortaya çıkarmak, kent yaşamına kazandırmak ve turizmin de hizmetine sunmak için çalıştıklarını dile getiren Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, "Basmane, Agora, Kemeraltı bizim altın üçgen dediğimiz, kentin tarihini içinde yaşatan alanlar. Buradaki tarihi mirasımızı korumak, onu gün yüzüne çıkarmak, yeniden kentliyle buluşturmak ve turizme de tarihi değerler yoluyla katkı koymak istiyoruz" dedi.
Başkan Batur, Altınpark Kazı Alanının bulunduğu bölgede onlarca tarihi ve tescilli yapının bulunduğunun altını çizerek, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Kazı alanının bulunduğu bölgenin kendisi bir cevher. Basmane'de kazı alanından Anafartalar Caddesi'ne girildiğinde hemen solda Kıllıoğlu Hamamı, biraz ileriden sağa dönüldüğünde tarihi Silahhane binası var. İkisinde de restorasyon çalışmamız devam ediyor. Yine kazı alanının bitişiğindeki Altınpark Kahvesi tescilli, Altınpark'ın hemen karşı çaprazındaki müzemizin tarihi binası tescilli, Kumrulu Mescit tescilli. Ayrıca Altınpark,  Ayavukla Kilisesi gezi rotasının da üzerinde kalıyor. Altınpark kazılarında tarihi Magnesia Yolunun da izi ortaya çıktı. Binlerce yıllık bir yolda yeniden yürüyebilmek bile bu alanın ne kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor. Basmane ve Altınpark çevresi altın üçgenin en değerli ayaklarından biri. Biz burada hem tarihi görünür hale getireceğiz hem de turizme katkı sağlaması için çalışacağız"

İZMİR, DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!