Altın iğne ile gençleşin

Güncelleme Tarihi:

Altın iğne ile gençleşin
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2021 14:23

Dermatoloji uzmanı Dr. Erol Uzunali, cilt kusurlarının iyileştirilmesi ve tedavisinde kullanılan ‘altın iğne’ yönteminin ayrıntılarını anlattı.

Haberin Devamı

EKOL Balçova Tıp Merkezi Dermatoloji Uzmanı Dr. Erol Uzunali, teknolojinin gelişmesiyle birlikte günümüzde cilt kusurlarının giderilmesi için uygulanan birçok iyileştirici ve onarıcı tedavi yöntemi bulunduğunu söyledi. Bunlardan birinin de altın iğne uygulaması olduğunu ifade eden Uzunali, gözeneklerin giderilmesinden kırışıklıkların önlenmesine kadar birçok cilt kusuru için kullanılabilen ‘altın iğne’nin, yeni bir uygulama olmasına rağmen giderek yaygınlaştığını kaydetti. Altın iğnenin, kırışıklıkları giderme amacıyla yapılabileceği gibi gözenek tedavisi ve sivilce gibi cilt kusurlarını gidermede de oldukça etkili olduğunu ifade eden Uzunali, bu nedenle altın iğne tedavisinin her yaştan kadın tarafından tercih edildiğini ve kısa sürede etkin sonuçlar alındığını bildirdi.

Haberin Devamı

Altın iğne uygulaması hakkında bilgiler veren Uzunali, “Bu uygulama franksiyonel radyofrekans tedavisi olarak da bilinmektedir. Kırışıklık, gözenek, sivilce ve akne lekelerinin giderilmesi gibi birçok onarıcı işlemi bir arada yapan altın iğne uygulaması, aynı zamanda cildin kolajen miktarının artmasına ve canlı bir görünüm kazanmasına da yardımcı olmaktadır. İnce, küçük altın iğnelerle yapılan uygulama aynı zamanda cildin gençleşmesine ve kırışıklıkların giderilmesini de sağlamaktadır” dedi.

NASIL UYGULANIR? Altın iğne tedavisinin etkili sonuçlarını yüz derisinde gösterdiğini söyleyen Uzunali, şöyle devam etti: “Altın iğne yine de tüm vücuda uygulanabilir. Hızlı kilo alıp verme, ağır spor yapma gibi cildi esneten ve zorlayan durumlar çatlak oluşumuna neden olabilir. Altın iğne uygulaması vücuttaki sarkma ve çatlaklara uygulandığında da etkin sonuçlar vermektedir. Aynı zamanda vücuttaki yara izleri ve çizikler de altın iğne uygulaması ile önlenebilen cilt kusurlarıdır. Altın iğne tedavisi radyofrekans cihazı ile yapılır. Bu nedenle uygulamanın diğer adı fransksiyonel radyofrekans olarak bilinir. Radyofrekans cihazına takılan mikro boyuttaki altın iğneler, cilde düzenli aralıklarla uygulanır. İğnelerin cilde giriş çıkışı esnasında ciltteki kolajen üretimi desteklenir. İğneler, cildin altına yüksek derecede enerji gönderir. Böylece cildin yenilenmesi ve hasarlı bölgelerin onarılması sağlanmaktadır. Ameliyatsız bir işlem olduğu için hiçbir kesi ya da dikiş izi kalmaz. Hasta, işlemden sonra hemen günlük hayatına dönebilir.”

Haberin Devamı

KAPALI TEKNİĞİN AVANTAJLARI » Kapalı teknik ile burun estetiği sonrası iyileşme süreci çok daha hızlıdır. » Kapalı rinoplasti ameliyatında teknik açısından hiçbir damar ve sinir kesilmez, bu nedenle burun ucunda uyuşukluk oluşmaz. » Yüzde ödem ve göz çevresinde morluk oluşma riski çok daha düşüktür. » Bir haftada hasta normal hayatına devam edebilir. » 6 haftada iyileşme başlar, ortalama 1 yıl içinde tamamlanır. » Hastanın ikinci ameliyatıysa ve burun ucunda sorun yoksa ya da burun ucundaki tahribat azsa yine kapalı (izsiz) yöntem tercih edilebilir. Op. Dr. Serkan Aslan ‘ALTIN İĞNE’ ile gençleşin Dermatoloji uzmanı Dr. Erol Uzunali, cilt kusurlarının iyileştirilmesi ve tedavisinde kullanılan ‘altın iğne’ yönteminin ayrıntılarını anlattı.

Haberin Devamı

UYGULAMA ALANLARI ◊ ALTIN iğnenin uygulama alanları hakkında bilgiler veren Uzm. Dr. Erol Uzunali, “Altın iğne tedavisi, cildi onaran ve yenileyen bir işlemdir. Aynı zamanda çok yönlü bir uygulama olduğu için de tercih edilmektedir. Altın iğne uygulamasıyla cildin gençleştirilmesi, sivilce ve akne izlerinin giderilmesi, cildin yenilenmesi, gözeneklerin sıkılaştırılması, çatlakların tedavisi ve sarkmaların engellenmesi mümkündür” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!