Alparslan Çelik tahliye oldu, davada 'milli güvenlik' kararı (2)

Güncelleme Tarihi:

Alparslan Çelik tahliye oldu, davada milli güvenlik kararı (2)
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2016 16:49

Alparslan Çelik tahliye oldu, davada 'milli güvenlik' kararı (2)

Haberin Devamı

DURUŞMA KASIM AYINA ERTELENDİ
İzmir 27'nci Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davada Alparslan Çelik'in avukatlığını Murat Üstündağ ile Taşkın Kangal, Naci Tataş, Sıddık Caner Erşen ve Faik Zafer Kıreli yaptı. Avukatların, sanıkların ifadelerinin milli güvenlik açısından basında yer almaması talebini kabul eden hakim Fuat Şenoğlu, ifadelerin ardından kısa bir ara verdi. Hakim Şenoğlu, daha sonra da yurt dışı çıkış yasağı koyup, tüm sanıkları tahliye etti. Duruşmayı kasım ayına erteledi.
AVUKATLARDAN AÇIKLAMA
Duruşma sonrası sanıkların avukatları kısa bir açıklama yaptı. Müvekkellerinin 95 günlük tutukluluk sürecinin artından tahliye edildiklerini belirten avukatlar dava sonunda beraat etmelerini beklediklerini söyledi. Alpaslan Çelik ve Serkan Kurtuluş'un avukatlığını yapan Sıddık Caner Erşen, sanıkların savunmalarında Türk milleti ve devletinin karşısında değil, yanında olduklarını söylediklerinin hatırlatılması üzerine, yayın yasağı olduğu için detaya giremeyeceğini, hakimin dosyadaki mevcut delil durumuna bakarak tahliye kararı verdiğini belirterek, şunları söyledi:
"İçeriğine şu aşamada girmeyeceğiz. Ama beklediğimiz bir karardı. Komutanın da (sanık Asil Tırnova) ayrıyeten tahliyesi tüm Türk yurttaşlarına ve soydaşlarımıza armağan olsun. Mahkemeler siyasi demeçler üzerinden çok fazla karar vermezler ama Türk milletinin vicdanı adına karar verirler. Mahkemeler hukuki denetimleri, Türk milletinin vicdanından bağımsız olarak yapmazlar. Bu doğrultuda karar verilmiştir."
Sanıklar hakkında ayrıca 'Usulsüz para toplamak' suçundan da soruşturma yürütüldüğü öğrenildi.
Bahri KARATAŞ / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!