Ali Sümer: "Hayalleri gerçeğe dönüştürüyoruz"

Güncelleme Tarihi:

Ali Sümer: Hayalleri gerçeğe dönüştürüyoruz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2021 18:26

‘E-ticaret gelinlik satışlarımızla büyümemizi sürdürmek istiyoruz” diyen Aso Sümerler’in üçüncü kuşak temsilcisi Ali Sümer, Bundan sonraki dönemde markamızı ulusal boyuta taşıyarak sektörün güçlü oyuncuları arasına girmeyi hedefliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Özkan ÇELİK

GELİNLİK, damatlık ve abiye sektörünün öncü firmalarından Aso Sümerler, tam 63 yıldır Manisa’da şık ve zarif tasarımlarıyla genç çiftlerin hayallerini gerçeğe dönüştürüyor. Kalite çıtasını her geçen gün daha da arttıran firma, markasını da ulusal boyuta taşımaya hazırlanıyor. 1958 yılında merhum Hacı Ali Sümer tarafından temelleri atılan ve oğulları Nazif Sümer ve Oğuz Sümer’le sektörde gelişen Aso Sümerler’in başarı öyküsü bugün, 3’üncü kuşaktan Ali Sümer’le devam ediyor. Türkiye’de hazır giyimin olmadığı yıllarda gelinlik, nişanlık ya da abiye gibi şık elbiselerin sipariş üzerine dikildiğini, dedeleri merhum Hacı Ali Sümer’in Manisa’da ustalığıyla ünlenmiş bir terzi olduğunu belirten Ali Sümer, şöyle devam etti:

Ali Sümer: Hayalleri gerçeğe dönüştürüyoruz

Haberin Devamı

ÜÇÜNCÜ KUŞAK İŞ BAŞINDA

“Dedem dükkanında bir yandan kumaş satarken, diğer yandan müşterilerine özel elbiseler dikermiş. 1970’lerin ortalarında, hazır giyim sektörü ülkemizde de gelişip büyümeye başlamış. Dedem Ali Sümer ve oğulları, giyim konusunda yılların getirdiği deneyimle bu yolda emin adımlarla ilerlediler. Başlarda Türkiye’nin seçkin markalarının özgün gelinlik, nişanlık, abiye ve damatlık modellerini alıp tüketiciyle buluşturuyorlardı. 1997 yılından itibaren gelinlik imalatını kendi bünyemizde yapmaya başladık. 2008 yılından itibaren ise benim öncülüğümde gelinlik imalatını genişlettik ve abiye üretimine başladık. Tam 3 kuşaktır süren başarı hikayemizle Manisalılar’ın en çok güvendiği markalardan biri haline geldik.”

ÖZEL TASARIMDA İDDİALIYIZ

Gelinlik, damatlık ve abiye grubunda şık ve modern tasarımlarıyla fark oluşturduklarını vurgulayan Sümer, özel tasarım gelinlik dikimi konusunda çok iddialı olduklarını söyledi. ”Evlenecek olan kızlar bize geliyor ve hayalindeki gelinliği anlatıyor” diyen Sümer, “Bir gelinlik modeli oluştururken önemle üzerinde durduğumuz ilk konu kalıp. Satış danışmanlarımız öncelikle müşterimizin bedenine en uygun kalıbı belirler. Sunduğumuz kalıp alternatiflerinden sonra müşterimizin hayalindeki gelinlik modeli oluşturulur. Bunu yaparken de elimizdeki zengin model örneklerinden yola çıkılır. Kalıp, beden, kol, etek, aplik, tül, taş örneklerini müşterimize bire bir gösterdikten ve seçim yaptıktan sonra adım adım üretim aşamasına geçilir. Düğün mekanının seçimi de gelinlik detaylarını belirlemede çok önemli. Kır düğünü, kapalı mekan ya da sade bir nikah töreni gelinlik tarzının ve modelinin belirlenmesinde önemli. Özel dikim bir gelinliğin üretim süresi 30 ila 60 gün arası değişir. Firma olarak en önemli özelliğimiz sunduğumuz danışmanlık hizmetimizle gelinin istediği her türlü detayı görerek seçim yapması ve hayalinin gerçeğe dönüştürülmesi” dedi.

Haberin Devamı

Ali Sümer: Hayalleri gerçeğe dönüştürüyoruz

PANDEMİDE HELEN TARZI

İzmir’deki atölyelerinde ürettikleri gelinlik modellerini Manisa Şehzadeler’deki bin 100 metrekare büyüklüğündeki 4 katlı showroom mağazalarında alıcılarla buluşturduklarını söyleyen Ali Sümer, “15 kişilik profesyonel kadromuzla yıllık 2 bin adet özel tasarım gelinlik üretim kapasitemiz var. Ürünlerimizin tamamını sadece kendi mağazamızda sergiliyoruz ve satışa sunuyoruz. Üretmiş olduğumuz gelinlik çeşitlerimizin yanı sıra Türkiye’nin en seçkin damatlık ve abiye markalarından oluşan, her yaşa, bedene hitap eden çok zengin bir koleksiyonumuz da bulunuyor. Kabarık prenses tarzı etekler yerine, Helen tarzı eteği kabarık olmayan gelinlik modeller ile A kesim gelinlik modelleri revaçta. Helen tarzı gelinlik modelleri pandemi sürecinde daha çok tercih ediliyor. Bunun nedeni ise kabarık olmayan etek modellerinin ister nikahta ister düğünde kullanılabilir olması” diye konuştu.

Haberin Devamı

SEVGİLİLER KAMPANYASI SES GETİRDİ

HER sezon başında uyguladıkları özel kampanyalarla evlenecek olan çiftlere destek olduklarını belirten Ali Sümer, “Ürünlerimiz içinde ekonomik, orta ve üst segment olarak ayırdığımız modellerimiz bulunuyor. Her keseye her bütçeye uygun gelinlik modellerimiz var. Üst segment salonumuzda özel tasarım modellerimiz yer alıyor. Pandemi sürecinin en çok etkilediği sektörlerden birisi de bizim sektörümüz oldu. İnsanların alım gücü de düştüğü için biz onlara kaliteyi en ekonomik koşullarda nasıl sunarız diye çalışmalarımızı yaptık. 2020 yılının kış ayında öz sermayemiz sayesinde planlı bir dikim çalışmasıyla stok miktarımızı arttırarak evlenecek olan çiftler için en iyi kampanyaları hazırladık. Yeni yılda başladığımız ve 31 Nisan’da sona erecek olan ‘Sevgililer’ kampanyamızla gelinlik, damatlık ve bindallı fiyatlarımızı 3 bin 500 TL’den satışa sunduk” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

ÜCRETSİZ DANIŞMANLIK

MANİSA ve ilçeleri başta olmak üzere Ege Bölgesi’nin birçok yerinden genç kızların mağazalarına geldiklerini ve ücretsiz danışmanlık hizmetinden faydalandıklarını vurgulayan Sümer, şöyle devam etti: “Bir gelinin hayalini gerçekleştirmek için öncelikle ona en çok yakışacak gelinlik modelini sunmalıyız. Danışmanlık hizmetimiz için bir ücret talebimiz olmuyor. Müşterimiz gelinliği bizden alsın ya da almasın ama mutlaka bize danışarak hayalindeki gelinliği oluştursun.”

ŞİMDİ SIRA ULUSALDA

ÖZEL tasarım gelinliklerin yanı sıra hazır gelinlik model çeşitliliğinde kapasitelerini artıracaklarını vurgulayan Sümer, ‘E-ticaret gelinlik satışlarımızla büyümemizi sürdürmek istiyoruz. E-ticaret üzerinden hazır ürünlerin satışını arttırmak amacıyla bir proje üzerinde çalışıyoruz. Bu projeyle müşterilerimiz bizim sitemize girerek beden ölçülerini belirttikten sonra seçmiş olduğu gelinlik modelinde kendini o gelinlikte görerek ürün siparişini verebilecek. Hazır modellerde üretim kapasitesinin artması fiyatlarında aşağı düşmesini sağlayacak. Bundan sonraki dönemde markamızı ulusal boyuta taşıyarak sektörün güçlü oyuncuları arasına girmeyi hedefliyoruz. Manisa’a gelinlik sektöründe yıllarca İzmir’in gölgesinde kaldı. Fiyat ve kalite dengesini çok iyi kurduğumuz mağazalarımızda Manisalılar’ın bize danışmadan ve uğramadan geçmemeleri gerekiyor” diye konuştu.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!